Landenweb.nl

NIGER
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Niamey
  Oppervlakte  1.267.000 km²
  Inwoners  25,702,583
  (2021)
  Munteenheid  CFA-frank
  (XOF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .ne
  Code.  NER
  Tel.  +227

To read about NIGER in English - click here

Geografie en Landschap

Geografie

Niger ligt in West-Afrika tussen Algerije en Nigeria. Niger is helemaal ingesloten door land. Het grenst verder nog aan Libië in het noorden, Tsjaad in het oosten, Benin in het zuiden en Burkina Faso en Mali in het westen. De oppervlakte van Niger is 1.267.000 vierkante kilometer. Niger is daarmee ongeveer 37 keer zo groot als Nederland.

advertentie

Niger SatellietfotoPhoto: Publiek domein

advertentie

Landschap

In het noorden van Niger ligt de Sahara. Daar bevinden zich enkele door vulkanische activiteiten gevormde gebergten, zoals het Aïr- of het Azbinegebergte, met toppen als de Greboun (ca. 2000 m). In het uiterste noordoosten ligt het Tchigaihoogland (tot 1100 m). Ten zuiden hiervan is het land laag, hier ligt het Tsjaadmeer. In het zuidwesten van Niger ligt de vallei van de rivier de Niger. Het zuiden van het land rondom de rivier de Niger heeft een savannebegroeiing van gras met verspreide bomen. Het grootste gedeelte van de begroeiing van het zuiden bestaat echter uit droge grassen. In de Aïr-bergen is genoeg regenval om grassen en struikgewas te laten groeien. De noordelijke woestijn bestaat voor een groot gedeelte uit zandduinen.

De Blauwe Bergen, blauwkleurig door de grijsgroene rotsblokken, liggen geïsoleerd door de duinenzee van Erg van het eigenlijke massief in het noordoostelijke gedeelte van het Aïr-massief. Het hoogste punt ligt op 924 meter. De Aïr and Ténéré National Nature Reserve is een UNESCO Cultureel Werelderfgoed.

advertentie

Blauwe Bergen, NigerPhoto: Jacques Taberlet CC BY 3.0 no changes made

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

NIGER LINKS

Advertenties
• Niger Vliegtickets.nl
• Hotels Niger
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Boeken, ook tweedehands, over NIGER bij Bol.com

Nuttige links

Niger Startnederland (N+E)
Reisinformatie Niger (N)
Telefoongids Niger