Landenweb.nl

NIGER
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Niamey
  Oppervlakte  1.267.000 km²
  Inwoners  25,702,583
  (2021)
  Munteenheid  CFA-frank
  (XOF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .ne
  Code.  NER
  Tel.  +227

To read about NIGER in English - click here

Hotels Niger

Vakantie en Bezienswaardigheden

Zinder is de één na grootste stad in Niger en is een bekende toeristische bestemming in het land. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Het paleis van de sultan is een indrukwekkend gebouw in de stad. Het gebouw is gemaakt met een mix van modder, baksteen en hout. Het interieur van het gebouw heeft verschillende prachtig ingerichte trappen die leiden naar verschillende kamers. De deur van het paleis is mooi versierd.

De Grote Moskee is erg mooi en heeft een hoge minaret. Vanaf de top van de minaret heb je een prachtig uitzicht over de stad. Gebedsdiensten worden gehouden in de moskee. De muren van de moskee zijn versierd met kalligrafie en gravures.

Birnin wijk ligt in het zuidoostelijke deel van de stad. De gebouwen zijn mooie voorbeelden van de traditionele Hausa architectuur. Er ligt ook een oud fort in het gebied.

Agadez is een fascinerende stad in Niger. De Grote Moskee van Agadez is volledig gemaakt van klei. Het heeft een 30 meter hoge minaret versierd met houten stokken. De moskee is een centrum van de islamitische studies. Het paleis van de sultan ligt vlak naast de moskee. Agadez is in 2013 opgenomen in de lijst van werelderfgoed.

advertentie

NIGER LINKS

Advertenties
• Hotels Niger
• Vlucht naar Niamey Niger? VliegenNaar
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over NIGER bij Bol.com

Nuttige links

Niger Startnederland (N+E)
Reisinformatie Niger (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems