Landenweb.nl

JAPAN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Japans
  Hoofdstad  Tokio
  Oppervlakte  377.873 km²
  Inwoners  125,828,159
  (2021)
  Munteenheid  yen
  (JPY)
  Tijdsverschil  +8
  Web  .jp
  Code.  JPN
  Tel.  +81

To read about JAPAN in English - click here

Japan verre reizen van ANWB

Steden JAPAN

Kyoto Osaka Tokio

Vakantie en Bezienswaardigheden

Japan heeft een sterke toeristische sector. De reislust van de Japanner neemt nog steeds toe, zowel binnenlands als naar het buitenland. Het aantal buitenlandse toeristen neemt de laatste jaren toe.

advertentie

Tokio JapanFoto: Yodalica CC 4.0 International no changes made

Tokio is de beroemdste stad van Japan, vol met moderne wolkenkrabbers en continu knipperende neonlichten. De stad behoort tot de belangrijkste economische centra van de wereld. Tokio heeft snelle kogeltreinen, een groot metronetwerk en een echt chaotisch spitsuur. Maar je vindt er ook historische tempels en het Keizerlijk Paleis. Tokio heeft alles wat je kan verwachten in een toonaangevende Japanse stad. Tokio is de officiële zetel van de politiek en van de Japanse regering. Er zijn veel winkels, uitgaanswijken en zakelijke districten door de hele stad. Ginza is een van de meest bekende. Shinjuku is een groot uitgaansgebied. Een heel beroemde historische bezienswaardigheid in het hart van Tokio is het Keizerlijk Paleis. Het paleis wordt bewoond door de keizer van Japan en is toegankelijk via een reeks grachten. Bezoekers hebben toegang tot het weelderige park en de tuinen in het oosten. De Muren van het oorspronkelijke gebouw uit 1888 zijn herbouwd in de jaren zestig. Het serene Meiji Heiligdom is een schoolvoorbeeld van Shinto architectuur en ligt te midden van 175 hectare tuinen in Yoyogi. Het heiligdom is gewijd aan de nagedachtenis van de Meiji keizer en keizerin. De bezoekers komen naar dit gebouw uit 1920 om gebedskaarten te schrijven en hulp te vragen aan de vergoddelijkte heersers.

advertentie

Kyoto JapanFoto: Vesna Vujicic-Lugassy CC 3.0 IGO no changes made

Kyoto betekent hoofdstad en ligt in het centrale deel van het eiland Honshu in Japan. In de oudheid was het de keizerlijke hoofdstad van Japan, vandaag is het de hoofdstad van de prefectuur Kyoto en het grootste deel van het grootstedelijk gebied van Osaka-Kobe-Kyoto. Volgens de volkstelling van 2011 zijn er 1.473.746 inwoners. Het is de plaats waar het voormalige keizerlijk paleis staat en een strategisch centrum voor het bedrijfsleven, de industrie, de handel en het transport. Kyoto is een groot cultureel centrum met tal van bijzondere historische monumenten, veel van hen staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn prachtige heiligdommen, tempels en culturele voorzieningen. De stad heeft een lange traditie met grote festivals en culturele evenementen.

advertentie

Osaka castle JapenFoto: Mc681 CC 4.0 International no changes made

Osaka ligt op Honshu, het hoofdeiland van Japan, in de regio Kansai. Het is de hoofdstad van de prefectuur Osaka en ook het grootste deel van de Keihanshin Metropool. Er zijn mooie oude tempels, heiligdommen en andere historische bezienswaardigheden in Osaka. Je kunt het Heiligdom Sanko bewonderen evenals de Shitenno-ji - De oudste boeddhistische tempel in Japan uit het jaar 593. De Sumiyoshi Taisha is een van de oudste Shinto heiligdommen gebouwd in 211 na Christus.

advertentie

JAPAN LINKS

Advertenties
• Japan verre reizen van ANWB
• Djoser Rondreis Japan
• Tui Rondreizen Japan
• Hotels Trivago
• Rondreizen Japan
• Japan Hotels
• Auto huren in Japan
• Bouw je eigen Japan-rondreis
• Boeken, ook tweedehands, over JAPAN bij Bol.com

Nuttige links

Dieren inJapan (N)
Reisinformatie Japan (N)
Reizendoejezo – Japan (N)
Rondreis Japan (N)
Startkabel Japan (N)
Startpagina Japan (N)

Bronnen

Japan

Lonely Planet

Japan

Reader's Digest

Kamachi, N. / Culture and customs of Japan

Greenwood Press

Scott, D. / Japan

Van Reemst

Shelley, R. / Japan

Times Books

Somerwil, J. / Japan

Gottmer/Becht

Stefoff, R. / Japan

Chelsea House Publishers

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems