Landenweb.nl

Osaka
 

Tui Rondreizen Japan

To read about Osaka in English - click here

advertentie
Hotels Osaka Djoser Rondreis Japan

Algemeen

OsakaOsakaFoto: PekePON CC 3.0 Unported no changes

Osaka ligt op Honshu, het hoofdeiland van Japan, in de regio Kansai. Het is de hoofdstad van de prefectuur Osaka en ook het grootste deel van de Keihanshin Metropool, deze bestaat uit drie grote steden van Japan: Kyoto, Osaka en Kobe. Osaka betekent letterlijk grote heuvel of grote helling.

advertentie
Hotels Trivago Tui Rondreizen Japan

Ligging

Baai van OsakaBaai van OsakaFoto: Publiek domein

De coördinaten van Osaka zijn: 34 ° 41'38' Noorderbreedte en 135 ° 30'8' Oosterlengte. Osaka ligt aan de monding van de rivier de Yodo in de baai van Osaka. Alleen Tokio en Yokohama zijn grotere steden in Japan. Osaka is omgeven door meer dan tien kleinere steden. Het westelijke deel van de stad ligt langs de Baai van Osaka. Het gebied van Osaka beslaat uit 223 vierkante km. Volgens de telling van 2012, had de stad 2.871.680 inwoners, terwijl het grootstedelijk gebied een bevolking had van 18.768.395.

advertentie
Rondreizen Japan Japan verre reizen van ANWB

Weer

Osaka heeft een vochtig subtropisch klimaat met vier verschillende seizoenen. De winters zijn meestal mild, met januari als de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 9,3° C. Sneeuwval is zeer zeldzaam in de winter. De lente is mild in het begin van het seizoen, maar tegen het einde warmer en vochtiger. Frequente regenval is mogelijk in dit seizoen, de meest regenachtige periode van het jaar is van eind mei tot begin juli. De zomer is erg warm en vochtig. In de maanden juli en augustus wordt de hoogste temperatuur bereikt 35° C. De herfst begint met warm weer, maar het koelt af wanneer de winter dichterbij komt. De gemiddelde hoeveelheid neerslag per jaar is 1.306 mm. Het gemiddelde aantal uren zonneschijn bedraagt 1967 per jaar.

Geschiedenis

De eerste tekenen van bewoning in de omgeving van Osaka werden gevonden op Morinomiya. Het betreft menselijke skeletten uit de 5e-6e eeuw voor Christus. Door zijn goed ontwikkelde haven verbond Osaka de regio met het westelijk deel van Japan. De grote aantallen grafheuvels gevonden op de vlakte van Osaka zijn het bewijs van de toenemende concentratie van politieke macht en de vorming van een staat in de Kofun periode.

Keizer Kotoku bouwde het Naniwa Nagara-Toyosaki Paleis in Osaka in 645. De stad zelf werd Naniwa genoemd. Gedurende een lange periode was Osaka het belangrijkste economische centrum van Japan met een rijke klasse koopmannen. Tijdens de Edo-periode (1603-1867) groeide Osaka uit tot een van de grote steden van Japan vanwege de drukke en belangrijke haven. Het moderne Osaka werd opgericht in 1889 met een oorspronkelijke oppervlakte van 15 km².

Osaka 1916Osaka 1916Foto: Publiek domein

De stad werd zwaar gebombardeerd door de Amerikanen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het duurde niet lang om de infrastructuur weer op te bouwen en Osaka speelde al snel een prominente rol als een groot Japans cultureel en industrieel centrum.

Bezienswaardigheden

Er zijn mooie oude tempels, heiligdommen en andere historische bezienswaardigheden in Osaka. Twee van de belangrijkste staan hieronder beschreven.

Shitenno-Ji in OsakaShitenno-Ji in OsakaFoto: Chris Gladis CC 2.0 Generic no changes made

Shitenno-Ji is de oudste tempel van Japan en werd ongeveer 1.400 jaar geleden opgericht door Prins Shotoku, die de grondlegger was van het boeddhisme in Japan. Het is de spirituele ziel van Osaka en zoals de meeste oude houten structuren, is de tempel al meerdere malen verwoest, maar altijd precies herbouwd naar het origineel uit de 6e eeuw. De Shitenno-Ji tempel zelf is klassiek mooi en de onlangs gerestaureerde tuinen zijn prachtig om door te wandelen, met hun fraaie beekjes, watervallen en perfect onderhouden planten.

Osaka KasteelOsaka KasteelFoto: 993Highland CC 3.0 Unported no changes made

De legendarische Toyotomi Hideyoshi die Japan verenigde, bouwde het Osaka kasteel in de late 16e eeuw nadat hij zijn vijanden had verslagen en de feodale heren bij elkaar bracht. Dit iconische Japanse gebouw is beroemd vanwege de enorme granieten stenen muren. De donjon van acht verdiepingen biedt een prachtig uitzicht vanaf het observatieplatform en verder herbergt het Osaka kasteel een museum gewijd aan het leven en de heldendaden van Hideyoshi.

Nationaal Kunstmuseum in OsakaNationaal Kunstmuseum in OsakaFoto: Mc681 CC 4.0 International no changes made

Het Nationale Kunstmuseum stelt zich ten doel om de ontwikkeling van de Japanse kunst te laten zien in relatie met andere wereldwijde kunststromingen. Er worden grote tentoonstellingen georganiseerd met lokale en wereldberoemde kunstenaars, de focus ligt vooral op hedendaagse werken. Het museum ligt in het park waar de Expo '70 werd gehouden en waar veel andere culturele activiteiten gedurende het hele jaar plaats vinden.

World Trade Center Cosmo Tower Osaka Foto:J oWorld Trade Center Cosmo Tower OsakaFoto: J o CC 2.5 Generic no changes made

De World Trade Center Cosmo Tower is één van de hoogste gebouwen van West Japan. Het torent meer dan 250 meter boven de stad uit. Hoewel je er vooral kantoren vindt biedt de 55e verdieping een 360 graden uitzicht over Osaka, misschien wel het mooiste van de stad. Je kunt ook een hapje eten in het populaire Sky Restaurant.

Tips

Dotonbori OsakaDotonbori OsakaFoto: Yeowatzup CC 2.0 Generic no changes made

Dotonbori is het beroemde toeristische gebied met een bruisend nachtleven. De Namba en Osaka districten, naast elkaar gelegen, bieden talloze uitstekende restaurants, bars en discotheken, evenals allerlei aantrekkelijke winkels en winkelcentra.

Osaka AquariumOsaka AquariumFoto: KENPEI CC 3.0 Unported no changes made

Er zijn een flink aantal pretparken in Osaka en omgeving. Het Osaka Aquarium Kaiyukan is een aquarium gelegen met daarin 35.000 waterdieren in 14 tanks, met een verscheidenheid aan zeedieren zoals walvishaaien. Het Tempozan Reuzenrad, een 112 meter groot wiel, ligt naast het aquarium in de Bay Area. De Universal Studios Japan zijn gevestigd in Osaka. Dit themapark is gericht op Hollywood-films. Spannende achtbanen en attracties gebaseerd op echte blockbuster films en veel live entertainment zijn de kracht van dit mega pretpark. Helaas is door de immense populariteit het park vaak overvol.

Tennoji Zoo OsakaTennoji Zoo OsakaFoto: Daderot in het publieke domein

Er zijn veel mooie parken in Osaka. Het Nakanoshima park ligt in de nabijheid van het stadhuis met een oppervlakte van ongeveer 10,6 ha. Het Osaka Castle Park omvat ongeveer 106 ha. Een Japanse abrikozen tuin is één van de grote attracties. Het Tennoji Park beslaat ongeveer 28 ha. Hier vind je de Tennoji Zoo, een kunstmuseum gevestigd door de Sumitomo familie in 1936. Een Japanse tuin, de Keitaku-en, werd in 1908 aangelegd. Het Nagai Park is beroemd vanwege het Nagai stadion, waar het WK atletiek werd gehouden in 2007.

Osaka LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Japan verre reizen van ANWB
• Djoser Rondreis Japan
• Rondreizen Japan
• Hotels Osaka
• Tui Rondreizen Japan
• Auto huren in Osaka
• Boeken, ook tweedehands, over Osaka bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems