Steden DUITSLAND

Populaire bestemmingen DUITSLAND

DUITSLAND   

Basisgegevens
   Officiële landstaalDuits
   HoofdstadBerlijn
   Oppervlakte357.022 km²
   Inwoners82.420.889 (mei 2019)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..de | DEU | +49

Duitsland - Vakwerkhuizen

Duitsland is een zeer populaire vakantiebestemming en de toeristische sector boekt elk jaar weer nieuwe records. De belangrijkste herkomstlanden van de buitenlandse reizigers zijn Nederland, de Verenigde Staten en Engeland. Beieren blijft qua overnachtingen de Duitse topbestemming, op grote afstand gevolgd door Baden-Württemberg. De belangrijkste vliegbestemming voor de Duitsers zelf is Spanje.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Tiergarten is hét park van Berlijn van maar liefst 210 hectare. Het ligt middenin het centrum en is werkelijk een oase van rust. In dit prachtige park kun je heerlijk wandelen, fietsen en picknicken. Vroeger was dit park het Koninklijke jachtgebied, vandaar de naam Tiergarten. De Rijksdag is het Duitse parlementsgebouw. Het is een prachtig gebouw waarin een moderne bouwstijl smaakvol is gecombineerd met de klassieke. De glazen koepel van het gebouw is het meest in het oog springend element. De koepel is te beklimmen en vanuit het bovenste punt heb je een prachtig uitzicht over Berlijn. De entree is gratis en het is een unieke ervaring. Op de meeste dagen staan er lange rijen voor de Rijksdag, dus je moet er wel wat geduld voor hebben. Op de Eberstrasse van Berlijn is een omvangrijk en indrukwekkend monument ter nagedachtenis van de Holocaust te vinden. Het monument is ontworpen door de architect Peter Eisenman. Hij baseerde het monument op de zin: “Het is gebeurd en daarom kan het weer gebeuren.” van de Italiaanse schrijver en overlevende van Auschwitz Primo Levi. Lees meer op de Berlijn pagina van Landenweb.

Keulen is een prachtige stad en ligt aan de oevers van de Rijn. Het bekendste monument van de stad en het symbool van haar inwoners is de Dom van Keulen (Kölner Dom). De bouw van deze opmerkelijke gotische kerk begon in 1248 en werd voltooid in 1880. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoed in 1996. De kathedraal herbergt het heiligdom van de Drie Koningen en zou de relikwieën van de Drie Bijbelse Wijzen hebben. Middeleeuwse huizen uit de binnenstad zijn bijzonder interessant voor toeristen. Het stadhuis (Kölner Rathaus) uit de 12e eeuw is het oudste stadhuis in Duitsland< en nog steeds in gebruik. De loggia en toren in Renaissance stijl werden toegevoegd in de 15e eeuw. Andere beroemde huizen zijn het Gürzenich, het Haus Saaleck en het Overstolzenhaus. Keulen heeft tal van beroemde musea, die een must zijn om te bezoeken. De belangrijkste zijn: Het Romeins-Germaans museum met kunst en architectuur uit de oudheid. Het Ludwig Museum heeft een van de belangrijkste collecties moderne kunst van Europa, waaronder een Picasso collectie die alleen geëvenaard word door de collecties in de musea van Barcelona en Parijs. Het Schnütgen Museum voor religieuze kunst is gehuisvest in een van de twaalf Romaanse kerken van de stad, de kerk van St.Cecilia. Lees meer op de Keulen pagina van landenweb.

Hamburg is de tweede stad van Duitsland. Speicherstad dit is de oudste verzameling pakhuizen van de wereld van rode baksteen. Het staat bekend vanwege de opslag van diverse goederen uit verschillende hoeken van de wereld. De collectie van het geschiedenismuseum van de stad Hamburg beslaat de periode van de 8e eeuw tot de 20e eeuw. De veranderende geschiedenis van Hamburg is vastgelegd in dit museum. De Hamburger Kunsthalle is het belangrijkste kunstmuseum van Hamburg. De collectie bestaat uit kunstwerken vanaf de Middeleeuwen tot nu. Er zijn onder meer werken te zien van Rembrandt, Monet en Rodin. Lees meer op de hamburg pagina van Landenweb.

Frankfurt is een van de grootste steden van Duitsland. De Frankfurter Messe is een van de grootste beurscentra van de wereld. Ongeveer 40-50 beurzen worden jaarlijks gehouden en trekken heel veel bezoekers. De Sint-Bartholomeus kathedraal (Dom Sankt Bartholomaeus) is een gotisch gebouw, gebouwd in de 14e en 15e eeuw op de fundering van een eerdere kerk uit de Merovingische tijd. Het is de belangrijkste kerk van Frankfurt. De toren kan beklommen worden in het zomerseizoen. Het beroemde oude operahuis (Alte Oper) werd in 1880 gebouwd door de architect Richard Lucae. Het was een van de grote operahuizen in Duitsland totdat het zwaar werd beschadigd in de Tweede Wereldoorlog. Tot in de late jaren 1970 was het een ruïne. Er werd zelfs bedacht om de restanten gewoon op te blazen. Als gevolg van druk van het publiek werd het gebouw uiteindelijk volledig gerenoveerd en heropend in 1981. Vandaag de dag fungeert het als een concertzaal, opera's worden uitgevoerd in de Oper Frankfurt. Lees meer op de Frankfurt pagina van Landenweb.

DUITSLAND LINKS

Advertenties
• D-Reizen Duitsland
• KRAS Duitsland aanbiedingen
• Berlijn met NS Hispeed
• Fietsvakanties Duitsland
• Doorlopende reisverzekering, nu 10% korting!
• Autohuur Duitsland
• Duitsland Tui Reizen
• Duitsland Hotels
• Parkvakanties Duitsland
• Vliegtickets Duitsland
• Autoverhuur Sunny Cars Duitsland
• Duitsland WTC
• Ferry overtochten van en naar Duitsland
• Duitsland Vliegtickets Tix.nl
• Duitsland Campings

Nuttige links

Campersite Duitsland (N)
Dieren in Duitsland (N)
Duitsland Fotoreportage
Duitsland Foto's
Lies & Teije's Reiswebsite (N+E)
Reisinformatie Duitsland (N)
Reizendoejezo – Duitsland (N)
Rondreis door Duitsland (N)
Telefoongids Duitsland
Vakantie Duitsland Jouwpagina (N+E)
Vakantiebestemming.info Duitsland Kastelen (N)
Artikelen en Reisverhalen over DUITSLAND
  Schwarzwald  Milieuzones in Duitsland
  De Duitse Taal  Nedersaksen Duderstadt
  Noord Oosten en Berlijn  Thüringen

Bronnen

Ayer, E.H. / Germany
Lucent Books

Egert-Romanowska, J. / Duitsland
Van Reemst

Europese Unie : vijftien landendocumentaties
Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs

Mark, D.F.W. van der / De Bondsrepubliek Duitsland voor en na 1990 : geschiedenis, politiek, economie en ruimtelijke ontwikkeling
Landensurveys

Tatsachen über Deutschland

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems