Landenweb.nl

OMAN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Masqat
  Oppervlakte  309.500 km²
  Inwoners  5,329,187
  (2021)
  Munteenheid  Omaanse rial
  (OMR)
  Tijdsverschil  +3
  Web  .om
  Code.  OMN
  Tel.  +968

To read about OMAN in English - click here

Authentieke Reizen naar Oman

Vakantie en Bezienswaardigheden

Tot 1970 werd Oman alleen door zakenlui bezocht. Daarna werden in eerste instantie alleen groepen toegelaten, later ook individuele reizigers. In 1987 kwamen er nog minder dan 1000 toeristen. Nu komen er steeds meer toeristen naar Oman. Vanaf het begin van de ontwikkeling van de toeristenindustrie wordt er scherp op het milieu gelet.

Oman heeft op dit moment zes luchthavens en een eigen luchtvaartmaatschappij: Oman Air. Ook neemt Oman deel aan Gulf Air dat verder in handen is van Abu Dhabi, Qatar en Bahrein. In 1970 was er nog maar 10 kilometer geasfalteerde weg; op dit moment zijn er al bijna 7000 kilometer geasfalteerde wegen in Oman. De meeste plaatsen zijn met elkaar verbonden door asfaltwegen. Een uitgebreid busnetwerk zorgt voor het personenvervoer tussen dorpen en steden. Tussen de grote steden rijden snelbussen. Er rijden geen treinen.

Muscat de hoofdstad van Oman betovert bezoekers op een manier die geen enkele andere stad in de Golf kan beginnen te evenaren. Misschien is het omdat Muscat niet kunstmatig aanvoelt als zo veel andere steden in de regio. Muscat, Mutrah en Ruwi zijn de kern districten van de stad. Muscat, het oude havengebied, is de plaats waar het belangrijkste paleis van de sultan staat en een fascinerende plek om rond te dwalen, maar het heeft op de oude stadsmuren na geen winkels of bezienswaardigheden. Mutrah, net ten noordwesten van Muscat, is het belangrijkste handels- en residentiële havengebied. Ruwi is het moderne commerciële district van de hoofdstad.

Muscat heeft een aantal mooie stranden zoals Qurum Beach, Bandar Al-Jissah en Yeti. Openbare tuinen en parken zijn prettig om te vertoeven. De meest populaire zijn Qurum Natural Park, Riam en Kalbouh.

advertentie

OMAN LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Authentieke reizen naar Oman
• Rondreis Oman en Dubai
• Djoser Rondreis Oman
• Oman Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Oman
• Boeken, ook tweedehands, over OMAN bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Oman (N)
Reisinformatie Oman
Reizendoejezo - Oman (N)
Rondreis door Oman (N)
Rondreis Oman (N)

Bronnen

Callan, L. / Oman & United Arab Emirates

Lonely Planet

Foster, L.M. / Oman

Children’s Press

Medani Elsayed, M. / Reishandboek Oman en de Verenigde Arabische Emiraten

Elmar

Van Deuren, G. / Oman, Verenigde Arabische Emiraten

Gottmer/Becht

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems