Landenweb.nl

BAHREIN
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Manamah
  Oppervlakte  760 km²
  Inwoners  1,748,296
  (2021)
  Munteenheid  Bahreinse dinar
  (BHD)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .bh
  Code.  BHR
  Tel.  +973

To read about BAHRAIN in English - click here

Autoverhuur Sunny Cars Bahrein

Geografie en Landschap

Geografie

Bahrein (officieel: Dawlat al Bahrayn; kortweg Bahrayn) is een onafhankelijke staat in het Midden-Oosten en bestaat uit een groep van 33 eilanden in de Perzische Golf, gelegen tussen het schiereiland Qatar en het vasteland van Saoedi-Arabië. Saoedi-Arabië ligt op 22 kilometer en Qatar op 28 kilometer van Bahrein. Tot Bahrein behoren ook de omstreden Hawar-eilanden. Bahrein is de enige eilandstaat in de Arabische wereld en wordt ook wel simpelweg"het eiland" genoemd.

advertentie

Bahrein SatellietfotoPhoto: Publiek domein

De totale oppervlakte van Bahrein bedraagt 695 km². Bahrein-eiland is het grootste eiland en is 50 kilometer lang en zestien kilometer breed. Bahrein- eiland is door dammen verbonden met de internationale luchthaven op het eiland Muharraq en met het eiland Sitra, een industrieel terrein.

advertentie

Landschap

De rotsachtige eilanden bieden een woestijnachtig aanzien, behalve in het uiterste noorden en noordwesten van het hoofdeiland waar zoetwaterbronnen vruchtbare landbouwgebieden mogelijk maken. Elders bestaat de plantengroei slechts uit woestijnplanten. Met name de met zand bedekte leembodems in Centraal-Bahrein zijn zilt, droog en daardoor nauwelijks begroeid.

advertentie

Bahrein LandschapPhoto: Soman CC 2.5 Generic no changes made

Het hoogste punt van Bahrein is de Jebel ad-Dukhan met 134 meter, die midden op Bahrein-eiland ligt. Rond deze berg liggen ook de meeste oliebronnen. De stranden van Bahrein zijn niet aan te bevelen omdat het water niet erg schoon is vanwege het zeer ondiepe water. Men kan wel tot 500 meter ver de zee inlopen en staat dan nog maar tot de knieën in het water. De beste stranden zijn kunstmatig aangelegd en eigendom van hotels en privé-clubs. Bahrein's beste strand is Al-Jazayir. De hoofdstad van Bahrein is Manama. Andere belangrijke steden zijn Muharraq, Rifa'a, Jidhafs, Sitra, Awali en Isa Town.

advertentie

BAHREIN LINKS

Advertenties
• Bahrein Tui Reizen
• Bahrein (Bahrain) Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Bahrein
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over BAHREIN bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Bahrein (N)
Reizendoejezo - Bahrein (N)

Bronnen

Robison, G. / Bahrain, Kuwait & Qatar

Lonely Planet

Whetter, L. / Live & work in Saudi & the Gulf

Vacation Work

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems