BAHREIN   
To read about BAHRAIN in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalArabisch
   HoofdstadManamah
   Oppervlakte760 kmĀ²
   Inwoners1.629.896 (mei 2019)
   MunteenheidBahreinse dinar (BHD)
   Tijdsverschil+2
   Web | Code | Tel..bh | BHR | +973

Algemeen

Bahrein (officieel: Dawlat al Bahrayn; kortweg Bahrayn) is een onafhankelijke staat in het Midden-Oosten en bestaat uit een groep van 33 eilanden in de Perzische Golf, gelegen tussen het schiereiland Qatar en het vasteland van Saoedi-Arabië. Saoedi-Arabië ligt op 22 kilometer en Qatar op 28 kilometer van Bahrein. Tot Bahrein behoren ook de omstreden Hawar-eilanden. Bahrein is de enige eilandstaat in de Arabische wereld en wordt ook wel simpelweg "het eiland" genoemd.

Bahrein Satellietfoto Photo:Publiek domein

De totale oppervlakte van Bahrein bedraagt 695 km². Bahrein-eiland is het grootste eiland en is 50 kilometer lang en zestien kilometer breed. Bahrein- eiland is door dammen verbonden met de internationale luchthaven op het eiland Muharraq en met het eiland Sitra, een industrieel terrein. De rotsachtige eilanden bieden een woestijnachtig aanzien, behalve in het uiterste noorden en noordwesten van het hoofdeiland waar zoetwaterbronnen vruchtbare landbouwgebieden mogelijk maken. Elders bestaat de plantengroei slechts uit woestijnplanten. Met name de met zand bedekte leembodems in Centraal-Bahrein zijn zilt, droog en daardoor nauwelijks begroeid.

Bahrein Landschap Photo:Soman Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic no changes made

Het hoogste punt van Bahrein is de Jebel ad-Dukhan met 134 meter, die midden op Bahrein-eiland ligt. Rond deze berg liggen ook de meeste oliebronnen. De stranden van Bahrein zijn niet aan te bevelen omdat het water niet erg schoon is vanwege het zeer ondiepe water. Men kan wel tot 500 meter ver de zee inlopen en staat dan nog maar tot de knieën in het water. De beste stranden zijn kunstmatig aangelegd en eigendom van hotels en privé-clubs. Bahrein's beste strand is Al-Jazayir. De hoofdstad van Bahrein is Manama. Andere belangrijke steden zijn Muharraq, Rifa'a, Jidhafs, Sitra, Awali en Isa Town.

To read about BAHRAIN in English - click here

BAHREIN LINKS

Advertenties
• Bahrein Vliegtickets.nl
• Bahrein (Bahrain) Hotels
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Autoverhuur Sunny Cars Bahrein
• Bahrein Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Bahrein (N)
Reizendoejezo - Bahrein (N)
Willgoto Bahrein (N)
Schrijf uw artikel over BAHREIN

Bronnen

Robison, G. / Bahrain, Kuwait & Qatar
Lonely Planet

Whetter, L. / Live & work in Saudi & the Gulf
Vacation Work

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems