Landenweb.nl

VENETO
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Italiaans
  Hoofdstad  Venetië
  Oppervlakte  18.264 km2
  Inwoners  ca. 4,852,453
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .it
  Code.  ITA
  Tel.  +39

To read about VENETO in English - click here

Authentieke Reizen naar Veneto

Populaire bestemmingen ITALIE

CampanieLombardijeSardinie
SicilieToscaneUmbrie
Veneto

Vakantie en Bezienswaardigheden

De grootste attractie van de regio blijft natuurlijk de stad Venetië met het bekende St. Marco plein en het"grand canal" en het Dogenpaleis. Venetië is natuurlijk ook beroemd om zijn historische Carnaval, het Murano-glas, en het Burano kant. Bezoekers gaan te voet, via kleine straatjes en over tal van bruggen of per boot met de gondels, die langs de grachten gaan en enkele van de meest bijzondere panorama's ter de wereld laten zien. Je ziet er Byzantijnse mozaïeken en koepels en een labyrint van steegjes met winkels en werkplaatsen, kerken versiert met schilderijen, beeldhouwwerken en fresco's. Ook zijn er interessante musea.

In de Veneto ligt ook het historische centrum van Verona, een unieke mix van de Renaissance, middeleeuwse en Romeinse architectuur. Het bekendste monument van de stad is het romantisch balkon van Julia, beroemd gemaakt door de tragedie van Shakespeare. Ook de arena, met een spectaculaire openlucht opera wordt in de zomer veel bezocht.

Padua is bij uitstek stad van de cultuur en biedt haar bezoekers vele bezienswaardigheden, van de basiliek van Sint Antonius, een bestemming voor religieus toerisme tot aan de prachtige Scrovegni-kapel, een tijdloos meesterwerk met fresco's van Giotto. De 16e-eeuwse botanische tuin is rijk aan geneeskrachtige kruiden.

Ook aan natuur is geen gebrek. De Dolomieten werden onlangs toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege hun opmerkelijke vorm en het fascinerende samenspel van licht tussen hun pieken. Dit is de ideale wereld voor skiliefhebbers. Het gaat om een enorm gebied met kilometers aan pistes en goed uitgeruste resorts, zoals het elegante Cortina d'Ampezzo Deze plaats heeft als bijnaam de "parel" van de Dolomieten en is een van de meest beroemde skiplaatsen in de wereld.

advertentie

VENETO LINKS

Advertenties
• Veneto Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Authentieke reizen naar Veneto
• Veneto Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Venetië
• Gardameer Tui Reizen
• Boeken, ook tweedehands, over VENETO bij Bol.com

Nuttige links

Startpagina Venetië (N)
Startpagina Veneto (N)
Venetië-Nu Online gids voor Venetië (N)
Veneto Foto's Kees Hulsen

Bronnen

www.landenweb.nl/italie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems