Landenweb.nl

PALAU
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Palaus, Engels
  Hoofdstad  Ngerulmud
  Oppervlakte  459 km²
  Inwoners  18,244
  (2021)
  Munteenheid  Amerikaanse dollar
  (USD)
  Tijdsverschil  +8
  Web  .pw
  Code.  PLW
  Tel.  +680

To read about PALAU in English - click here

Hotels Palau

Vakantie en Bezienswaardigheden

Koror is de hoofdstad van Palau. Dit is de meest dichtbevolkte plaats van het land, omringd door vele natuurlijke wonderen. Koror wordt het hele jaar door bezocht door veel reizigers. Deze mooie stad biedt uitzonderlijke faciliteiten aan haar bezoekers. Een bekende attractie in Koror is het Belau Nationaal Museum en ook het Etpison Museum is een bezoek waard. Koror is ook het beste startpunt om Rock Islands en Jellyfish Lake te bezoeken.

Rock Islands is een verzameling koraaleilanden die oprijzen uit het rif en die verhoogd lijken te zweven boven het wateroppervlak. De meeste van hen zijn bedekt met vegetatie en lijken op een paddenstoel. Sommigen zijn klein, maar velen van hen zijn groot en hebben prachtige witte zandstranden versierd met waterlelies. De beroemde stranden rond de eilanden zijn Ngermeaus Island, Fantasy Island, Ngemelis Island en Ulong Island.

De echte aantrekkingskracht is de onderwaterwereld die is werkelijk fantastisch. door kristalhelder water zie je prachtige zachte koralen, kleurrijke kleine vissen en spectaculaire riffen. Als je geluk hebt, kun je haaien, napoleonvissen en schildpadden zien. je kunt hier zowel snorkelen als duiken.

Het Jellyfish meer in Palau is een van de meest interessante toeristische bezienswaardigheden in dit land vooral omdat het zo ongebruikelijk en indrukwekkend is. Het is een zoutwatermeer en ligt op Eil Malk Island. Het meer is meer dan 12.000 jaar oud. Hoewel het water uit de oceaan ontvangt door spleten in kalksteen, zijn de omstandigheden hier heel verschillend en in het meer zijn de omstandigheden goed voor heel zeldzame kwallen.

advertentie

PALAU LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegticket Palau | VliegenNaar
• Hotels Palau
• Boeken, ook tweedehands, over PALAU bij Bol.com

Nuttige links

Palau Startnederland (N+E)
Reisinformatie Palau (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia

Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems