Landenweb.nl

PALAU
Bevolking

To read about PALAU in English - click here

Hotels Palau

Bevolking

Micronesië heeft in totaal ca. 525.000 inwoners, een hoog geboortecijfer en een van de hoogste percentages mensen beneden de 18 jaar. De mensen van de oostelijke en centrale eilanden zijn voornamelijk van Melanesische afkomt. De mensen van de westelijke eilanden zijn over het algemeen van Zuidoost- Aziatische afkomst.

De Micronesische stammen en volken evolueerden in een vrij geïsoleerde omgeving zodat ze hun inheemse cultuur lange tijd konden behouden. De Chamorro van de Marianen waren de enigen die al in de zeventiende eeuw min of meer gedwongen werden een mengras te vormen met de Spanjaarden. In de Noordelijke Marianen en Guam wonen ook veel immigranten van landen buiten Micronesië.

Palau had in 2017 21.437 inwoners. Daarvan wonen er meer dan de helft in de hoofdstad Koror. Gemiddeld wonen er ca. 47 mensen op een km2. Er wonen ook nog ca. 4000 buitenlandse arbeiders uit voornamelijk de Filippijnen en 500 Amerikanen op Palau. Van de 343 eilanden zijn er maar negen permanent bewoond. De bevolking groeide in het jaar 2017 met 0,39%. Per 1000 inwoners werden er 11.3 kinderen geboren. De gemiddelde levensverwachting is 73,4 jaar (2017). Palau heeft niet zo’n jonge bevolking als de meeste andere landen van Micronesië. Het aantal 0-14 jarigen bedraagt 19,7% van bevolking, het aantal 15-64 jarigen 72,2% en het aantal 65-plussers bedraagt 8,1% (2017). Ca. 6000 Palauers leven en werken in het buitenland. Qua kleding en gedrag zijn de Palauers het meest veramerikaniseerd.

advertentie

PALAU LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegticket Palau | VliegenNaar
• Hotels Palau
• Boeken, ook tweedehands, over PALAU bij Bol.com

Nuttige links

Palau Startnederland (N+E)
Reisinformatie Palau (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia

Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems