Landenweb.nl

JAMAICA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Kingston
  Oppervlakte  10.991 km²
  Inwoners  2,982,842
  (2021)
  Munteenheid  Jamaicaanse dollar
  (JMD)
  Tijdsverschil  -6
  Web  .jm
  Code.  JMC
  Tel.  +876

To read about JAMAICA in English - click here

Jamaica Tui Reizen

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme is op dit moment de belangrijkste bron van inkomsten voor de Jamaicaanse economie. Jaarlijks bezoeken meer dan drie miljoen mensen het eiland, meer dan de helft zijn cruise-toeristen.

Jamaica staat op de vierde plaats wat het aantal toeristen naar Caribische landen betreft. Alleen de Bahama's , Puerto Rico en Cuba ontvangen meer bezoekers. Ongeveer 65% van de toeristen komt van de Verenigde Staten ; 12% van Groot-Brittannië. Ook veel Nederlandse toeristen bezoeken Jamaica.

advertentie

Devon House Kingsto JamaicaFoto: Davis Amsler CC 2.0 Generic no changes made

De meeste toeristen bezoeken de levendige hoofdstad Kingston, waar de wortels van de Reggeamuziek liggen en waar je een bezoek kunt brengen aan een museum gewijd aan Bob Marley. Het museum is gevestigd in een huis waar hij vroeger gewoond heeft in de sloppenwijk Trenchtown. Devon House is een andere trekpleister van Kingston, het is een groot landhuis in koloniale stijl uit de negentiende eeuw. De tuinen rond Devon House zijn prachtig aangelegd en maken het uitstapje compleet. Vlakbij Kingston zijn ook een aantal aantrekkelijke stranden.

advertentie

Montego BayFoto: Grahampurse CC 4.0 International no changes made

De bekendste badplaats op Jamaica is Montego Bay aan de noordkant van het eiland. Hier spelen de uitgestrekte zandstranden de hoofdrol. Je kunt er zwemmen, snorkelen, duiken of gewoon relaxen op je strandstoel. De kust is beschermd gebied en is onderdeel van het eerste nationale park van Jamiaca, het Montego Bay Marine Park. Boven Montego Bay ligt het Britse fort dat je met een fikse wandeltocht kunt bereiken. Het stamt uit de 18e eeuw en is gebouwd om het gebied te beschermen tegen aanvallen van zowel piraten als andere mogendheden.

advertentie

Dunn's River Falls JamaicaFoto: Breakyunit at the English Wikipedia CC3.0 Unported no changes made

Je verwacht het misschien niet maar Jamaica heeft een aantal spectaculaire watervallen. De bekendste is de Dunn's River Falls in de buurt van Ocho Rias aan de noordkust van Jamaica. Deze groep watervallen is 180 meter breed en het hoogteverschil is 55 meter. Toeristen kunnen deze watervallen vrij gemakkelijk beklimmen onder leiding van een gids of individueel. De tocht voert door een weelderig landschap. De watervallen stromen rechtstreeks in zee en er ligt een prachtig strand om uit te rusten van het klimmen.

advertentie

JAMAICA LINKS

Advertenties
• Vliegen naar Jamaica
• Jamaica Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Bouw je eigen Jamaica-rondreis
• Jamaica Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Jamaica
• Boeken, ook tweedehands, over JAMAICA bij Bol.com

Nuttige links

Jamaica Start België (N+E)
Reisinformatie Jamaica (N)
Reizendoejezo - Jamaica (N)

Bronnen

Baker, C. / Jamaica

Lonely Planet

Baker, C. / Jamaica

Kosmos-Z&K

Bayer, M. / Jamaica

Koninklijk Instituut voor de Tropen/Novib

Helm, R. van der / Jamaica

Elmar

Jamaica

Cambium

Wilkins, F./ Jamaica

Chelsea House Publishers

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems