Landenweb.nl

ISLA MARGARITA
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  La Asunción
  Oppervlakte  1.080 km²
  Inwoners  676,454
  (2017)
  Munteenheid  bolivar
  (VEF)
  Tijdsverschil  -5,5
  Web  .ve
  Code.  VEN
  Tel.  +58

To read about ISLA MARGARITA in English - click here

Hotels Isla Margarita

Populaire bestemmingen VENEZUELA

Isla margarita

Geografie en Landschap

Geografie

Isla Margarita is een onderdeel van de Venezolaanse deelstaat Nueva Esparta en ligt op dezelfde hoogte als Aruba, Bonaire en Skopelos in de Caribische Zee. De deelstaat bestaat uit de eilanden Isla Margarita, Coche en Cubagua. Op 16 kilometer van de noordoostkust liggen de Los Frailes, een groep van acht eilandjes.

advertentie

Isla Margerita Satellietfoto NASAPhoto: Publiek domein

Isla Margarita ligt op ca. 38 kilometer van het vasteland van Venezuela en is het grootste van de drie eilanden met een oppervlakte van ca. 1071 km2, en daarmee iets groter dan Curaçao. De langste afstand van noord naar zuid bedraagt 33 kilometer en van oost naar west 67 kilometer. Het eiland bestaat uit twee schiereilanden die met elkaar verbonden zijn door de 23 kilometer lange landengte van mangroven, Laguna de la Restinga.

Landschap

Het hoofdschiereiland is het eigenlijke Isla Margarita, met het bergmassief Cerro el Copey met als hoogste top de San Juan (930 m). In het centrum van het andere schiereiland, Peninsula de Macanao, liggen de andere bergen van de archipel, waaronder de Cerro Macanao met 750 meter. Het natuurmonument Cerros Matasiete-Guayamuri bestaat uit twee bergen, de Guayamuri (480 m) en de Matasiete (680 m). Het noordelijke punt van het eiland loopt steil af in zee.

advertentie

Landschap Isla MargaritaPhoto: The Photographer in het publiek domein

In het oostelijke deel zijn de vele stranden te vinden. De ca. 40 stranden kunnen onderverdeeld worden in zand- en rotsstranden. De noordoostelijke stranden hebben een sterke branding door de noordwest-passaatwinden. Van de stranden die in de luwte van de winden liggen, zijn Playa El Agua, Parguito en Guacuco de bekendste. Het zuidelijk gelegen El Yaque is sinds enkele jaren veranderd in een drukbezochte plaats voor surfers, en wordt beschouwd als behorende tot de top-tien van beste surfplaatsen ter wereld. De windsurfers worden aangetrokken door de hier waaiende noordoostpassaat, die vrijwel altijd blaast met een snelheid van 30 kilometer per uur. Doordat de zee in dat gebied tot 300 meter heupdiep is, is het een ideale plaats voor beginnende surfers. Playa La Restinga is een strand op een 23 kilometer lang barrièrerif, dat de lagune scheidt van de baai van La Guardia.

Aan de noordwestkust bij het strand Playa Puerto Cruz ligt het enige duin van het eiland. Op Isla Margarita stromen verschillende riviertjes die het hele jaar door water hebben. Een daarvan is de Río Asunción, die langs de hoofdstad La Asunción stroomt.

Isla de Coche

Het eiland Coche is 11 kilometer lang, 6 kilometer breed, en ligt 60 meter boven de zeespiegel. Er leven op dit moment ca. 5000 mensen, die voornamelijk leven van de visvangst en de zoutmijnen.

Isla de Cubagua

Het eiland Cubagua is 9 kilometer lang en zeer smal. Het ligt 15 kilometer ten westen van Coche en wordt nauwelijks bewoond of bezocht.

ISLA MARGARITA LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegennaar.nl | Vliegen naar Isla Margarita
• hotels Isla Margarita
• Boeken, ook tweedehands, over ISLA MARGARITA bij Bol.com

Nuttige links

Isla Margarita Startbelgië (N+E)
Isla Margarita Startnederland (N+E)
Reisinformatie Isla Margarita (N)
Startpagina Isla Margarita (N)

Bronnen

Launspach, W. / Reishandboek Venezuela, Margarita

Elmar

O’Bryan, L. / Venezuela

Gottmer/Becht

Venezuela

Cambium

Verbeeck, I. / Isla Margarita, Puerto La Cruz & Cumaná

Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems