Populaire bestemmingen VENEZUELA

ISLA MARGARITA   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

De meerderheid van de bevolking op de eilanden leefde eeuwenlang van de visvangst, en ook nu zijn er nog veel families die volledig afhankelijk zijn van de visserij. Aan de parelhandel kwam al in de 16e eeuw een einde.

Isla Margarita heeft sinds 1975 binnen Venezuela een belastingvrije status gekregen om de economie te stimuleren, en veel Venezolanen maken hier gebruik van. Ze kopen vooral geïmporteerde kleding, elektrische huishoudapparaten en geluidsapparatuur. Met name Porlamar lijkt wel één groot winkelcentrum en hier zijn ook de meeste hotels en restaurants te vinden. Porlamar is dan ook de economische spil van het eiland.

Net buiten de stad Pampatar en op het eiland Coche liggen zoutvlaktes of ‘salinas’, die nog steeds geëxploiteerd worden. De Laguna De Las Marites is een lagune met mangrovebossen en tevens een oesterwingebied.

Oost-Isla Margarita is bij uitstek de streek voor traditionele ambachten en kunstnijverheid, een andere pijler van de economie. Het bekende centrum voor traditionele ambachten is Taller de Artesanía As ícon los Manos Tierra, Agua y Fuego. Dorpen met specifieke producten zijn El Cercado (keramiek), Los Millanes (handgerolde sigaren), Tacarigua (gevlochten hangmatten of ‘chinchorros’), Pedrogonzález (handgeweven tassen of ‘mapires’) en Atamo (‘mara’-manden).

Het wegennet van Isla Margarita is in goede staat. Het internationale vliegveld Del Caribe van Isla Margarita ligt in het zuiden van het eiland. Vanaf Isla Margarita bestaan er veerverbindingen met Cumaná en Puerto La Cruz op het vasteland van Venezuela. Op Isla Margarita zelf zorgen minibusjes of ‘por puestos’ en gemeenschappelijke taxi’s of ‘collectivos’ voor het vervoer.

ISLA MARGARITA LINKS

Advertenties
• Isla Margarita Vliegtickets.nl
• hotels Isla Margarita
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Porlamar Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Isla Margarita Reisfoto's
Isla Margarita Startbelgië (N+E)
Isla Margarita Startnederland (N+E)
Reisinformatie Isla Margarita (N)
Startpagina Isla Margarita (N)
Artikelen en Reisverhalen over ISLA MARGARITA
  Het wonderlijke leven op Isla Ma..  1000 km door de orinocodelta

Bronnen

Launspach, W. / Reishandboek Venezuela, Margarita
Elmar

O’Bryan, L. / Venezuela
Gottmer/Becht

Venezuela
Cambium

Verbeeck, I. / Isla Margarita, Puerto La Cruz & Cumaná
Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems