Landenweb.nl

ISLA MARGARITA
Economie

To read about ISLA MARGARITA in English - click here

Hotels Isla Margarita

Populaire bestemmingen VENEZUELA

Isla margarita

Economie

De meerderheid van de bevolking op de eilanden leefde eeuwenlang van de visvangst, en ook nu zijn er nog veel families die volledig afhankelijk zijn van de visserij. Aan de parelhandel kwam al in de 16e eeuw een einde.

Isla Margarita heeft sinds 1975 binnen Venezuela een belastingvrije status gekregen om de economie te stimuleren, en veel Venezolanen maken hier gebruik van. Ze kopen vooral geïmporteerde kleding, elektrische huishoudapparaten en geluidsapparatuur. Met name Porlamar lijkt wel één groot winkelcentrum en hier zijn ook de meeste hotels en restaurants te vinden. Porlamar is dan ook de economische spil van het eiland.

Net buiten de stad Pampatar en op het eiland Coche liggen zoutvlaktes of ‘salinas’, die nog steeds geëxploiteerd worden. De Laguna De Las Marites is een lagune met mangrovebossen en tevens een oesterwingebied.

Oost-Isla Margarita is bij uitstek de streek voor traditionele ambachten en kunstnijverheid, een andere pijler van de economie. Het bekende centrum voor traditionele ambachten is Taller de Artesanía As ícon los Manos Tierra, Agua y Fuego. Dorpen met specifieke producten zijn El Cercado (keramiek), Los Millanes (handgerolde sigaren), Tacarigua (gevlochten hangmatten of ‘chinchorros’), Pedrogonzález (handgeweven tassen of ‘mapires’) en Atamo (‘mara’-manden).

Het wegennet van Isla Margarita is in goede staat. Het internationale vliegveld Del Caribe van Isla Margarita ligt in het zuiden van het eiland. Vanaf Isla Margarita bestaan er veerverbindingen met Cumaná en Puerto La Cruz op het vasteland van Venezuela. Op Isla Margarita zelf zorgen minibusjes of ‘por puestos’ en gemeenschappelijke taxi’s of ‘collectivos’ voor het vervoer.

advertentie

ISLA MARGARITA LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegennaar.nl | Vliegen naar Isla Margarita
• hotels Isla Margarita
• Boeken, ook tweedehands, over ISLA MARGARITA bij Bol.com

Nuttige links

Isla Margarita Startbelgië (N+E)
Isla Margarita Startnederland (N+E)
Reisinformatie Isla Margarita (N)
Startpagina Isla Margarita (N)

Bronnen

Launspach, W. / Reishandboek Venezuela, Margarita

Elmar

O’Bryan, L. / Venezuela

Gottmer/Becht

Venezuela

Cambium

Verbeeck, I. / Isla Margarita, Puerto La Cruz & Cumaná

Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems