Steden INDIA

Populaire bestemmingen INDIA

INDIA   
To read about INDIA in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalHindi, Engels
   HoofdstadNew Delhi
   Oppervlakte3.287.263 km²
   Inwoners1.366.737.463 (mei 2019)
   MunteenheidIndiase roepie (INR)
   Tijdsverschil+4.30
   Web | Code | Tel..in | IND | +91

De toeristische sector in India is economisch niet van levensbelang. Het is voor India de op drie na belangrijkste bron van inkomsten uit export en meer dan negen miljoen mensen vinden werk in deze sector.
Jaarlijks bezoeken ca. 3 miljoen buitenlanders India. Op zich is dat niet zoveel, want dat aantal ligt nog lager dan het aantal Indiërs dat jaarlijks naar het buitenland reist. Negatieve punten zijn het grote tekort aan hotelaccommodatie, de vrees van buitenlanders voor infectieziekten en de politieke spanningen met Pakistan.

Jaipur India
Foto:Sidharth jha Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International no changes made

De bekendste bezienswaardigheid van Idia is de Taj Mahal. Dit monument ligt dichtbij de stad Agra. Keizer Shahjahan liet uit liefde voor zijn overleden vrouw dit mooie monument bouwen. Shahjahan had het plan om naast het witte mausoleum een exacte kopie te laten bouwen als laatste rustplaats voor hemzelf, maar dan van zwarte marmer. Maar na de dood van de keizer in 1666 is hij naast Mumtaz Mahal in het witte praalgraf bijgezet. Andere bezienswaardigheden zijn het rode fort vlakbij Delhi en de stad Jaipur die als bijnaam Pink City heeft omdat het oude centrum is opgebouwd uit roze zandsteen.

Bangalore Bull Temple
Foto:Marc Smith Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic no changes made

Bangalore officieel Bengaluru is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka. De stad wordt ook wel de Garden City genoemd vanwege zijn prachtige parken en tuinen. Tipu Sultan's Summer Palace werd gebouwd in 1791. Dit fraaie twee verdiepingen hoge, prachtig versierde houten gebouw, met ragfijn bewerkte zuilen, bogen en balkons vlakbij de markt. Vandaag de dag is het een museum dat kunstvoorwerpen van kunst uit de Hyder-Tipu periode bevat. Bangalore Palace (1862) ligt in de buurt van het Mekhri plein en het station en is gebouwd als een kleinere replica van Windsor Castle in Engeland. Mayo Hall werd ontworpen ter nagedachtenis aan Lord Mayo en wordt beschouwd als een van de mooiste ontwerpen van de Britse architectuur in Bangalore. De Bull Temple stamt uit de tijd van Kempe Gowda I en doet denken aan de 16e eeuw Dravidische stijl in de architectuur. Het heeft een enorme granieten monoliet van Nandi. De tempel ligt aan de stier tempel weg. De Basavangudi Shri Nimishamba Devi tempel is gebouwd in de traditionele Parashurama Kshetra architectonische stijl en is een unieke tempel in Bangalore. De tempel werd gebouwd door de aanbidders van Shri Nimishamba Devi. De ISKCON tempel (International Society for Krishna Consciousness) is een harmonieus en sierlijk gebouw. De Krishna tempel is een mix van moderne technologie en spirituele harmonie en ligt op een gebied bezetten zeven hectare. Het is een mix van traditionele en moderne architectuur. Lees meer op de Bangalore pagina van landenweb.

Mumbai
Foto:Avinash Anand Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

Mumbai, voorheen Bombay, is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Maharashtra. Mumbai is gebouwd op een archipel van zeven eilanden. De eilanden zijn al meer dan 2000 jaar bewoond. Tussen de tweede eeuw voor Christus en de negende eeuw na Christus, kwamen de eilanden onder controle van opeenvolgende inheemse dynastieën. De eilanden werden opgenomen in het onafhankelijke sultanaat Gujarat, dat in 1407 werd opgericht. Gedurende het tijdperk van het sultanaat werden talrijke moskeeën gebouwd. De architectuur van de stad is een mix van neo-gotische stijl, Indo-Saraceense kunst, Art Deco, en gevarieerde hedendaagse stijlen. De meeste gebouwen stammen uit de Britse periode, zoals de Victoria Terminus en de universiteit van Bombay. Deze gebouwen werden gebouwd in neo-gotische stijl. De architectuur van Bombay omvat veel Europese invloeden. Art Deco monumenten zijn te vinden langs de Marine Drive. Mumbai heeft het tweede grootste aantal Art Deco gebouwen in de wereld na Miami. In de nieuwere buitenwijken domineren moderne gebouwen het landschap. Mumbai heeft verreweg het grootste aantal wolkenkrabbers in India. De Chhatrapati Shivaji Terminus en de Elephanta Caves zijn opgenomen als werelderfgoed. Lees meer op de Mumbai pagina van landenweb.

To read about INDIA in English - click here

INDIA LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• India Vliegtickets.nl
• KRAS India aanbiedingen
• Djoser Rondreis India
• Rondreis India
• Rondreizen India
• Vakantie India
• India Tui Reizen
• India Hotels
• India Vliegtickets WTC
• Travelworld India
• Baobab Rondreizen India
• India Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Alles over Dehli:Startpagina (N)
Alles over treinreizen India (N+E)
Dieren in India (N)
Fietsen door Noord- en Zuid-India (N)
India Foto's
India Reisstart (N+E)
India Startkabel (N)
Indiase restaurants in Nederland
Indiaweb (N)
Online Vakantie (N)
Reisfoto's India
Reisinformatie India (N)
Reizendoejezo – India (N)
Rondreis door India (N)
Rondreis India (N)
Startpagina India (N)
Vakantiebestemming.info Noord-India (N)
Artikelen en Reisverhalen over INDIA
  Jaisalmer en Jodhpur  rondreis MH deel 3b
  Veranasi  rondreis MH deel 1g
  Goa en Kerala  Roman over India Terug naar Nepa..
  Hello Mister Ghandi  In Mysore hebben we genoten van ..
  Bharatpur en de Tai Mahal in Agr..

Bronnen

Boon, H. / India : mensen, politiek, economie, cultuur
Koninklijk Instituut voor de Tropen/Novib

Caldwell, J.C. / India
Chelsea House

Chatterjee, M. / India
Dorling Kindersley

Dunlop, F. / India
Van Reemst

Nicholson, L. / India
Kosmos-Z&K

Peterse, L. / India
Gottmer/Becht

Srinivasan, T. / India
Times Books

Te gast in India
Informatie Verre reizen

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems