Landenweb.nl

HONGKONG
Klimaat en Weer

To read about HONGKONG in English - click here

Hotels Hongkong

Klimaat en Weer

Hoewel Hongkong op dezelfde hoogte ligt als bijvoorbeeld Hawaii, heeft het geen tropisch klimaat. In de winter, die duurt van begin december tot in maart, kan het fris zijn door poolwinden die dan over het Aziatische continent geblazen worden. Sneeuwen of vriezen doet het echter nooit. ’s Winters is het vaak winderig en bewolkt. Er valt niet veel regen, maar als het eenmaal regent dan miezert het vaak dagen achter elkaar. Gemiddeld valt er per jaar ongeveer 2240 mm regen, maar er zijn jaren bij dat er maar de helft valt. Het aantal regendagen varieert van 5 à 6 in november/december tot 19 à 21 in juni/juli. De herfst, van oktober tot begin december, is de beste tijd van het jaar om Hongkong te bezoeken. Het is dan over het algemeen droog en zonnig. De Hongkongse lente duurt van eind maart tot eind mei en het is dan al vrij warm.

Enorme onweersbuien komen in juni vrij veel voor en juni is dan ook de natste maand en het begin van de zomermoesson. De zomer is heet, zonnig en vochtig en ook dan kan het flink onweren en regenen. De temperatuur kan ’s zomers oplopen tot ongeveer 32°C. ’s Winters komt de temperatuur niet onder de 10°C en meestal is het rond de 15°C.

’s Zomers wordt het Chinese Zeegebied vaak getroffen door zeer zware stormen, hier tyfoons genoemd. Ze brengen vaak hevige regenval en de windsnelheid kan oplopen tot meer dan 160 km per uur. De meeste tyfoons gaan aan Hongkong voorbij, maar zorgen wel altijd voor nat en winderig weer. In 1937 werd Hongkong voor het laatst getroffen door een tyfoon. Meer dan 1000 boten zonken en 2500 mensen vonden de dood.

De gemiddelde dagtemperaturen liggen tussen 18 à 20°C in januari/december en rond de 30°C in de periode juni tot en met september.

De gemiddelde nachttemperaturen liggen rond de 13°C in januari/februari en rond de 25°C in de periode juni tot en met september.

advertentie

HONGKONG LINKS

Advertenties
• Hongkong Tui Reizen
• Hong Kong Hotels
• Bouw je eigen China-rondreis inclusief Hong Kong
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over HONGKONG bij Bol.com

Nuttige links

Hongkong Jouwweb (N)
Hongkong Startkabel (N+E)
Reisinformatie Hongkong (N)

Bronnen

Bernstein, K. / Hong Kong

Kosmos-Z&K

Groth, P. / Hongkong

Deltas

Lyle, G. / Hong Kong

Chelsea House Publishers

Storey, R. / Hong Kong, Macau & Guangzhou

Lonely Planet

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems