Landenweb.nl

HONGKONG
Planten en Dieren

To read about HONGKONG in English - click here

Planten en Dieren

Planten

advertentie

Hongkong OrchideePhoto: Tree-species CC 2.0 Generic no changes made

Ongeveer 1000 jaar geleden was Hongkong bedekt met bossen. De eerste bewoners begonnen echter meteen met het kappen van de bossen. Door de regelmatige hevige regenval erodeerde de grond enorm en groeide er bijna niets meer.

Op dit moment is er alleen grasland en wat aangeplante bossen met snelgroeiende bomen. Op sommige onbewoonde eilanden en in de New Territories vinden we nog wel bossen.

advertentie

Dieren

advertentie

Chinese muntjak, HongkongPhoto: Biswarup Ganguly CC 3.0 Unported no changes made

Door het ontbreken van bossen verdwenen ook de grote dieren uit Hongkong. Wilde zwijnen zijn er nog wel, teveel zelfs; ze bezorgen de boeren veel overlast. Bijzonder zijn de Chinese muntjaks, kleine hertjes, die zelfs op Hongkong Island voorkomen. De Chinese luipaardkat is nog wel eens te vinden in de New Territories en verder komen er nog voor dassen, otters, civetkatten, stekelvarkens, spitsmuizen en vleermuizen. Bijzonder is het Chinese schubdier, een miereneter die zich kan oprollen als een gordeldier.

In de afgelegen gebieden van de New Territories leven honderden vogelsoorten, van zilverreigers en kaketoes tot myna’s en pelikanen.

advertentie

HONGKONG LINKS

Advertenties
• Hongkong Vliegtickets.nl
• Hongkong Tui Reizen
• Bouw je eigen China-rondreis inclusief Hong Kong
• Hong Kong Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over HONGKONG bij Bol.com

Nuttige links

Hongkong Jouwweb (N)
Hongkong Reisstart (N+E)
Hongkong Startkabel (N+E)
Reisinformatie Hongkong (N)
Startpagina Hongkong (N)