Steden CURACAO

CURACAO   
To read about CURACAO in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalNederlands, Papiaments
   HoofdstadWillemstad
   Oppervlakte444 km²
   Inwoners162.447 (mei 2019)
   MunteenheidAntilliaanse gulden (ANG)
   Tijdsverschil-5 (zomer -6)
   Web | Code | Tel..cw | AN | + 599

Algemeen

Toerisme CuracaoFoto:We El in het publieke domein

Toerisme is belangrijk op Curaçao, alleen veel minder dan op Aruba of Sint Maarten. In 2007 bezocht een recordaantal Nederlanders Curaçao, in totaal 100.384. Dat was een toename van 17,8% vergeleken met 2006. Deze toename is het gevolg van de daling in de ticketprijzen bij onder meer KLM. In totaal ontving Curaçao in 2007 299.730 toeristen, ook een record. Nederlanders vormden de grootste groep bezoekers, gevolgd door ruim 65.000 Venezolanen. Verder deden ruim 340.000 cruisetoeristen in 2007 Curaçao aan.

Curaçaosch museum

Het carillon "de vier koningskinderen" aan de achtergevel van het Curacaos MuseumFoto:Lswarte Creative Commons Attribution 3.0 Unported no changes made

Historisch museum gevestigd in een voormalig militair hospitaal. In de museumtuin zijn oude straatlantaarns, standbeelden en oude scheepskanonnen te vinden. Er zijn drie stijlkamers met 19e-eeuws Curaçaos meubilair en schilderijen van lokale en Nederlandse schilders. Verder is er een archeologisch-geologische afdeling.

Fort Amsterdam

Dit is het oudste nog bestaande bouwwerk van Curaçao. Men vindt er nu de Staten en de Ministerraad van de Nederlandse Antillen. Ook de ambtswoning van de gouverneur bevindt zich in het fort.

Christoffelpark

Christoffelpark Curacao Foto:Frank Geerlings Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International no changes made

Dit is een 3500 ha groot heuvelachtig natuurgebied in het westen van Curaçao. Alle wilde dieren die op Curaçao voorkomen zijn hier te vinden. In het park zijn drie autoroutes uitgezet. Vanaf de top van de Christoffelberg heeft men een schitterend uitzicht over Curaçao.

Curaçao Sea Aquarium

In 46 aquaria en een aantal buitenbassins zijn meer dan 400 soorten Caribische vissen en schelpdieren te zien. Men kan snorkel- en duikapparatuur huren om de vissen, haaien en schildpadden onderwater te bekijken. Het is ook mogelijk om al het moois via een glasbodemboot te bekijken. Verder is er elke dag een zeeleeuwenshow.

Grotten van Hato

Grotten van Hato CuracaoFoto:JERRYE AND ROY KLOTZ MD Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

De Grotten van Hato beslaan een oppervlakte van 4.900 m2 en men kan er o.a. mooie druipsteenvormen en indiaanse muurschilderingen zien. Onder begeleiding van een gids kunnen de grotten bezocht worden.

Willemstad

Willemstad CuracaoFoto:Martin Falbisoner Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International no changes made

Willemstad is de hoofdstad en tevens de grootste en belangrijkste stad van het ABC-eiland Curacao. UNESCO vindt dat de hele binnenstad van Willemstad een belangrijke bezienswaardigheid is en heeft het dus in 1997 op haar Werelderfgoedlijst geplaatst. Daardoor wordt de binnenstad op termijn beschermd tegen vernietiging. Dat de binnenstad ook zeer uniek is, zult u maar al te snel merken. De prachtige gekleurde huizen, die soms in typisch Amsterdamse grachtenstijl zijn gebouwd, zijn absoluut de moeite waard om te gaan bekijken. Maar Willemstad heeft meer te bieden. Wanneer u afreist richting de hoofdstad van Curacao zult u, als Nederlander, ook zeker een bezoekje moeten brengen aan Fort Amsterdam. Dit fort ligt ten zuidoosten van de Sint Annabaai en heeft vroeger gediend als verdedigingswerk, maar ook als hoofdkantoor van de West Indische Compagnie. Dit bouwwerk is in de 17e eeuw gebouwd door Johan van Walbeek. lee smeer op de Willemstad pagina op landenweb.

Jan Thiel baai

Jan Thiel Baai CuracaoFoto:Dronepicr Creative Commons Attribution 3.0 Unported no changes made

De Jan Thiel Baai is een van de bekendste toeristische bestemmingen op Curacao en staat wereldwijd bekend als duikhotspot. Naar gecertificeerde duikscholen hoeft u hier niet lang te zoeken, want die zijn er genoeg. Dus zowel beginnende, als ervaren duikers kunnen hier genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Caribische Zee met haar kleurrijke koraal en de vele exotische vissoorten.

To read about CURACAO in English - click here

CURACAO LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Curacao Tui Reizen
• D-Reizen Curacao
• Curacao Midden Amerika
• Curacao Vliegtickets.nl
• Rondreis Suriname en Curacao
• Vakantie Curacao
• Curacao Vliegtickets Tix.nl
• Rondreis Curacao
• Curacao Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Curacao

Nuttige links

Curacao Reisfoto's
Curacao Reisstart (N+E)
Reisinformatie Curacao (N)
Telefoongids Nederlandse Antillen
Artikelen en Reisverhalen over CURACAO
  Leuke activiteiten om te doen op..  2 maanden op Curacao

Bronnen

Bakker, J. / Nederlandse Antillen en Aruba
Koninklijk Instituut voor de Tropen

Encarta Encyclopedie

Erven Dorens, P. van / Curaçao
Bos & Co

Helm, R. van der / De Curaçao reisgids
Elmar

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt december 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems