Steden BEIEREN

Populaire bestemmingen DUITSLAND

BEIEREN   
To read about BAVARIA in English - click here

Basisgegevens
   Officiële landstaalDuits
   HoofdstadMünchen
   Oppervlakte70.551 km²
   Inwoners13.067.186 (2018)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..de | DEU | +49

Munchen Oktoberfest Beieren Foto:Bayreuth2009 Creative-Commons-Lizenz „Namensnennung 3.0 nicht portiert no changes made

Beieren, met als hoofdstad München, is de nummer één vakantie- en reisbestemming van Duitsland en ligt op nog geen 800 km van Nederland. Vakantie in Beieren levert gegarandeerd een gevarieerde vakantietijd op, want bijvoorbeeld cultuur, tradities en oude gebruiken in middeleeuwse stadjes, maar ook in een bruisende wereldstad als München worden nergens zo sterk in stand gehouden als in Beieren. Het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met meer dan zes miljoen bezoekers, is daar al sinds 1810(!) een uitstekend voorbeeld van.

Voor de cultuurliefhebber heeft Beieren verder nog meer dan 100.000 architectuurmonumenten en meer dan 1200 musea in de aanbieding.
Ook natuurliefhebbers komen in Beieren volledig aan hun trekken met bossen, meren, rivieren en bergen in nationale parken en natuurreservaten. Ideaal voor rustzoekers, fietsers, mountainbikers, wandelaars, bergbeklimmers en skiërs, die het gehele jaar door op het hoogstgelegen skigebied gebied van Duitsland, op de Zugspitze, kunnen skiën en langlaufen.

Alpenstrasse BeierenFoto:Tony Castle Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International no changes made

In Beieren zijn veel prachtige toeristische routes uitgezet, onder andere de 'Deutsche Alpenstrasse', waar meteen een bezoek kan worden gebracht aan het wereldberoemde kasteel van koning Ludwig II, het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein. Andere routes zijn de Burchtenroute en de Duitse Alpenroute, die door een gevarieerd landschap voeren met kastelen, barokkerken, kloosters en burchten.

Schloss Neuschwanstein Foto:Jeff Wilcox Creative Commons-licentie Naamsvermelding 2.0 Unported no changes made

Beieren heeft een aantal werelderfgoederen op haar grondgebied: de Residentie van Würzburg, eens de residentie van de prins-bisschoppen van Würzburg gebouwd in de periode 1720-1744, behoort tot de belangrijkste Europese barokke kasteelcomplexen van Europa; de Limes, een Romeinse grenswal met veel behouden gebleven Romeinse overblijfselen in Midden-Europa, die loopt van Bad Hönningen/Rheinbrohl aan de Rijn tot Regensburg aan de Donau; de historische stadskern van de net als Rome op zeven heuvels gebouwde stad Bamberg; de historische stadskern met Stadtamhof in Regensburg met 984 onder monumentenzorg vallende gebouwen, onder andere de beroemde middeleeuwse Steinerne Brücke; de bedevaartskerk 'Zum Gegeißelten Heiland' in Wies bij Steingaden is een van de beroemdste rococokerken ter wereld.

Een minder voor de hand liggende 'vakantiebestemming is het nazi-concentratiekamp Dachau, officieel KZ-Gedenkstätte Dachau, zestien kilometer ten noordwesten van München. Dachau, ontworpen door Heinrich Himmler, werd al in 1933 in gebruik genomen voor de internering van politieke gevangenen. Uiteindelijk werden er ca. 200.000 mensen, o.a. joden, Sinti, Roma en communisten, opgesloten, waarvan er zeker 32.000 de dood vonden, maar het waarschijnlijker is dat het werkelijke aantal boven de 40.000 lag, onder andere door verschrikkelijke medische experimenten.

Herdenkingsmonument Dachau, BeierenFoto:Wolfgang Manousek Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

To read about BAVARIA in English - click here

BEIEREN LINKS

Advertenties
• D-Reizen Beieren
• Beieren Vliegtickets.nl
• Beieren Tui Reizen
• Munchen Vliegtickets Tix.nl
• Beieren Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars München
• Beieren Campings

Nuttige links

Beieren Startnederland (N+E)
Startpagina Beieren (N)
Vakantiehuizen in Beieren (N)
Schrijf uw artikel over BEIEREN

Bronnen

BBC - Country Profiles

CIA - World Factbook

Di Duca, Marc / Munich, Bavaria & the Black Forest
Lonely Planet

Egert-Romanowska, Joanna / Duitsland
Van Reemst

Meyer, Marion / Beieren
ANWB

Oberbayern : bayerisches Alpenvorland
Baedeker

Wikipedia

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems