Landenweb.nl

BEIEREN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Duits
  Hoofdstad  München
  Oppervlakte  70.551 km²
  Inwoners  13,140,183
  (2020)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .de
  Code.  DEU
  Tel.  +49

To read about BAVARIA in English - click here

Hotels Trivago

Steden BEIEREN

München

Populaire bestemmingen DUITSLAND

Beieren

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Munchen Oktoberfest BeierenFoto: Bayreuth2009 CC 3.0 nicht portiert no changes made

Beieren, met als hoofdstad München, is de nummer één vakantie- en reisbestemming van Duitsland en ligt op nog geen 800 km van Nederland. Vakantie in Beieren levert gegarandeerd een gevarieerde vakantietijd op, want bijvoorbeeld cultuur, tradities en oude gebruiken in middeleeuwse stadjes, maar ook in een bruisende wereldstad als München worden nergens zo sterk in stand gehouden als in Beieren. Het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met meer dan zes miljoen bezoekers, is daar al sinds 1810(!) een uitstekend voorbeeld van.

Voor de cultuurliefhebber heeft Beieren verder nog meer dan 100.000 architectuurmonumenten en meer dan 1200 musea in de aanbieding.

Ook natuurliefhebbers komen in Beieren volledig aan hun trekken met bossen, meren, rivieren en bergen in nationale parken en natuurreservaten. Ideaal voor rustzoekers, fietsers, mountainbikers, wandelaars, bergbeklimmers en skiërs, die het gehele jaar door op het hoogstgelegen skigebied gebied van Duitsland, op de Zugspitze, kunnen skiën en langlaufen.

advertentie

Alpenstrasse BeierenFoto: Tony Castle CC 4.0 International no changes made

In Beieren zijn veel prachtige toeristische routes uitgezet, onder andere de 'Deutsche Alpenstrasse', waar meteen een bezoek kan worden gebracht aan het wereldberoemde kasteel van koning Ludwig II, het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein. Andere routes zijn de Burchtenroute en de Duitse Alpenroute, die door een gevarieerd landschap voeren met kastelen, barokkerken, kloosters en burchten.

advertentie

Schloss NeuschwansteinFoto: Jeff Wilcox CC 2.0 Unported no changes made

Beieren heeft een aantal werelderfgoederen op haar grondgebied: de Residentie van Würzburg, eens de residentie van de prins-bisschoppen van Würzburg gebouwd in de periode 1720-1744, behoort tot de belangrijkste Europese barokke kasteelcomplexen van Europa; de Limes, een Romeinse grenswal met veel behouden gebleven Romeinse overblijfselen in Midden-Europa, die loopt van Bad Hönningen/Rheinbrohl aan de Rijn tot Regensburg aan de Donau; de historische stadskern van de net als Rome op zeven heuvels gebouwde stad Bamberg; de historische stadskern met Stadtamhof in Regensburg met 984 onder monumentenzorg vallende gebouwen, onder andere de beroemde middeleeuwse Steinerne Brücke; de bedevaartskerk 'Zum Gegeißelten Heiland' in Wies bij Steingaden is een van de beroemdste rococokerken ter wereld.

Een minder voor de hand liggende 'vakantiebestemming is het nazi-concentratiekamp Dachau, officieel KZ-Gedenkstätte Dachau, zestien kilometer ten noordwesten van München. Dachau, ontworpen door Heinrich Himmler, werd al in 1933 in gebruik genomen voor de internering van politieke gevangenen. Uiteindelijk werden er ca. 200.000 mensen, o.a. joden, Sinti, Roma en communisten, opgesloten, waarvan er zeker 32.000 de dood vonden, maar het waarschijnlijker is dat het werkelijke aantal boven de 40.000 lag, onder andere door verschrikkelijke medische experimenten.

advertentie

Herdenkingsmonument Dachau, BeierenFoto: Wolfgang Manousek CC 2.0 Generic no changes made

advertentie

BEIEREN LINKS

Advertenties
• ANWB vakantie boeken Beieren
• Beieren Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Duitsland per Trein
• Beieren Hotels
• Auto huren in Munchen
• Boeken, ook tweedehands, over BEIEREN bij Bol.com

Nuttige links

Beieren Startnederland (N+E)
Startpagina Beieren (N)

Bronnen

BBC - Country Profiles

CIA - World Factbook

Di Duca, Marc / Munich, Bavaria & the Black Forest

Lonely Planet

Egert-Romanowska, Joanna / Duitsland

Van Reemst

Meyer, Marion / Beieren

ANWB

Oberbayern : bayerisches Alpenvorland

Baedeker

Wikipedia

 

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems