ABU DHABI   
To read about ABU DHABI in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalArabisch
   HoofdstadAbu Dhabi
   Oppervlakte67.340 kmĀ²
   Inwonersca. 1.452.057 (mei 2019)
   MunteenheidVAE-Dirham (AED)
   Tijdsverschil+3
   Web | Code | Tel..ae | ARE | +971

Vakantie en bezienswaardigheden

Photo:Aravind Sivaraj Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Hoewel het een tijd geduurd heeft voordat Abu Dhabi wat meer uit de schaduw van goede buur Dubai trad, timmert de stad en het hele emiraat nu zodanig hard aan de weg dat het zich in relatief korte tijd heeft ontwikkeld tot een van de topplaatsen in de regio om te bezoeken, zowel voor de toerist als voor de zakenman. Het binnenhalen van enkele topsportevenementen en grote congressen heeft daar zeker aan bijgedragen.
Ook de steeds veranderende skyline, grote hotels, enorme winkelgebieden, intrigerende nieuwe gebouwen, bijna altijd zon en de steeds belangrijkere positie van Abu Dhabi International Airport, niet alleen in de regio maar ook wereldwijd gezien, dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van Abu Dhabi.

Photo:Imre Solt Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Abu Dhabi is zich op alle gebieden aan het markeren als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de Verenigde-Arabische-Emiraten door een fantastische infrastructuur en interessante bezienswaardigheden. Soeks, forten, lokale restaurantjes en fraaie natuurgebieden vormen een mooi contrast met alle nieuwe ontwikkelingen en bouwplannen, zelfs voor het aanleggen van artificiële eilanden als Saadiyat Island schrikt men niet terug. Ook de kunst-, sport- en cultuurscene laat steeds meer van zich horen met galerieën en musea die niet alleen bekende lokale kunstenaars een podium geven om zich te laten zien, maar ook vele buitenlandse toppers komen graag naar Abu Dhabi. De verwachting is dat op het 27 km2 grote Saadiyat Island (145.000 inwoners) in 2015 het Louvre Abu Dhabi, in 2016 het Zayed National Museum en in 2017 het grootste Guggenheim-museum ter wereld geopend zal worden, het Guggenhem Abu Dhabi. Verder kan men indrukwekkende woestijntrips maken, overnachten in de bergen en al duikend en snorkelend genieten van de onderwaterwereld.

Photo:Alberto-g-rovi Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Bijzonder is ook Ferrari World Abu Dhabi, 's werelds grootste indoor themapark met onder andere een rollercoaster die een topsnelheid heeft van 240 km per uur. Op Yas Island ligt het Yas Marina Circuit, dat 1 miljard euro gekost heeft en daarmee het duurste F1-circuit ter wereld is. Sinds 2009 worden hier Formule 1 wedstrijden gereden.

To read about ABU DHABI in English - click here

ABU DHABI LINKS

Advertenties
• Abu Dhabi Vliegtickets.nl
• Abu Dhabi Tui Reizen
• Djoser Rondreis Abu Dhabi
• Abu Dhabi Vliegtickets Tix.nl
• Abu Dhabi Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Abu Dhabi

Nuttige links

Abu Dhabi Reisstart (N+E)
Abu Dhabi Startnederland (N)
Startpagina Abu Dhabi (N)
Schrijf uw artikel over ABU DHABI

Bronnen

BBC - Country Profiles

CIA - World Factbook

www.landenweb.nl/verenigde-arabische-emiraten

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems