VANUATU   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadPort Vila
   Oppervlakte12.189 km2
   Inwoners287.217 (mei 2019)
   Munteenheidvatu (VUV)
   Tijdsverschil+10
   Web | Code | Tel..vu | VAN | +678

Het wegennet is beperkt tot 1130 km. Het verkeer tussen de eilanden wordt door schepen en vliegtuigen onderhouden. Op Efate is een internationale luchthaven. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten geworden, mede dankzij de status van Vanuatu als een belastingvrij land.

In 1997 bezochten ruim 50.000 buitenlandse toeristen per vliegtuig het land, die samen 30 miljoen dollar uitgaven. Ze bleven gemiddeld negen dagen. In hetzelfde jaar bezochten 30.500 passagiers van cruiseschepen Vanuatu. Zij bleven maar een of twee dagen. Meer dan 50% van de toeristen komt van Australië, 14% van Nieuw-Zeeland en 12% van Nieuw-Caledonië.

Aanvankelijk wilde men het toerisme beperken tot de eilanden Efate, Santo en Tanna om de geïsoleerde eilandculturen te beschermen tegen de negatieve aspecten van het massatoerisme. Tegenwoordig komt men op de hele archipel toeristen tegen en worden er voorzieningen gebouwd. In juni 2003 opende het eilandenrijkje een postkantoor onder water. Tijdens het wachten kunnen klanten genieten van koraal, scheepswrakken en duizenden vissen. Het toerismebureau wil hiermee de aandacht vestigen op de vele duiklocaties en het fraaie onderwaterlandschap.

VANUATU LINKS

Advertenties
• Vanuatu Vliegtickets.nl
• Hotels Vanuatu
• Vanuatu Vliegtickets WTC

Nuttige links

Reisinformatie Vanuatu (N)
Reizendoejezo - Vanuatu (N)
Telefoongids Vanuatu
Vanuatu Startnederland (N+E)
Schrijf uw artikel over VANUATU

Bronnen

O'Byrne, D. / Vanuatu
Lonely Planet

Stanley, D. / South Pacific Handbook
Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems