Landenweb.nl

RUSLAND
van Moskou naar Kazan per oldtimer

Tekst en Foto':
Liesbeth Hehenkamp.

10 juli. Moskou
Vandaag aangekomen in Moskou. Het hotel lijkt wel een militair kamp. Verschrikkelijk oud en allemaal zeer kleine kamers.
Maar ja het is om te slapen en het is schoon. Voor de volgende dag is er een excursie gepland naar het Kremlin en Rode plein.
Met de bus en een gids onderweg, als eerste naar het Kremlin. De gids was een echte Russin en nog een van het strakke regime.

Bij het Kremlin aangekomen was er een zware bewaking, moesten door poortjes met detectoren en heel veel militairen. Ze zien er komisch uit met die petten en denken dat ze alle macht van de wereld hebben.
Na de entree was het verschrikkelijk druk, veel toeristen die benieuwd waren wat we daar te zien kregen.

Het was een smal straatje met diverse gebouwen niet echt mooi maar wel groot. In een van de gebouwen werkt dan de president, welke is nooit bekend volgens de gids, dat wordt pas 's morgens bekend gemaakt.
Op een plein staat een enorme bronzen bel of klok die ooit gevallen is uit een toren, wel imposant hoor zo'n groot ding. Verder is er niet veel te zien en niet zo interessant je mag alleen maar van buiten alles bekijken en nergens in.

De militairen zijn niet echt aardig en houden je verschrikkelijk in de gaten, ik denk niet dat je moet proberen om iets raars te doen, want ze staan meteen bij je. Na deze uitstap op weg naar Het Rode Plein.
Zelfs in Moskou zijn er Fastfood ketens vol met jeugd, maar wij als iets oudere jeugd hebben toch heerlijk gegeten in een van die ketens. Beter dan het eten in het hotel, dat was weinig en niet lekker. Alleen de sla was te eten en dat krijg je daar bij iedere maaltijd.
Na het eten werden we even "vrijgelaten" om zelf wat te ontdekken, maar er was niet zoveel in de buurt.

De gids kwam op de afgesproken tijd, om naar het rode plein te gaan.
Nou dat viel tegen, als je het op tv bekijkt is het een enorm plein, maar in werkelijkheid is dat niet zo groot.
De moskee is prachtig en het graf van Stalin indrukwekkend, helemaal van zwart marmer of graniet.

We zijn daar niet lang gebleven want het regende verschrikkelijk. Onderweg naar het hotel zijn we een keer gestopt,er was een kleine markt met souvenirs. Dus moest er gekocht worden en er was een bruiloft bezig, het bruidspaar stond daar te dansen met wat muzikanten en een paar gasten denk ik. Het was een vrolijk gezicht iedereen had plezier en de flessen wodka gingen van hand tot hand. Na deze uitstap weer terug naar het hotel. Het werd zelfs droog en de zon kwam door.
Nog even op het terrasje wat zitten drinken en daarna opfrissen eten en weer vroeg slapen, want morgen weer een drukke dag.

12 juli 2008. Van Moskou naar Nizhni Novgorord. 400 KM.
Weg uit Moskou, de mooie stad, hier kom ik nog weel een keer terug. De stad uit ging redelijk goed, wel veel verkeer, maar toch. Zo’n 100 km. Buiten Moskou, belande we toch in een file, verschrikkelijk. Een drukte, maar de Russen maken er geen probleem van, ze maakten van een tweebaans weg een zesbaans weg, we hebben onze ogen uitgekeken. Het leek wel een achtbaan, overal auto’s om je heen links, rechts, dan nog maar een keer rechts, verschrikkelijk.

Er bleek achteraf een brug gerepareerd te worden en moest alles naar een baan en dan nog afwisselend met de tegenligger. Na uren zijn we eindelijk voorbij de brug. Eindelijk werd het rustig en normaal op de weg. Het landschap is erg mooi veel bloemen in het paars, blauw en geel.
Velden met koren en aardappelen, zo ver je maar kan kijken. Wat is dit een groot land en we moeten nog een eind.
Redelijk op tijd in het hotel aangekomen.

13 juli. Nishni Novgorod naar Kazan. 400 km
Vroeg op en weer op tijd weg, want we willen op tijd in Kazan zijn, het is maar 400 km.
Nou wil dat in Rusland niet veel zeggen, want de wegen kunnen zeer slecht zijn. Achteraf viel het gelukkig allemaal erg mee en waren we zeer vroeg in het hotel.
Na de spullen op de kamer gezet te hebben en even wat gedronken zijn we naar het Kremlin van Kazan geweest.
Het was op loopafstand van het hotel en een keer een eind lopen was heerlijk.
Het was werkelijk schitterend een mooie weg er naar toe en daarna de gebouwen, en uiteraard 2 kerken. Er liep een soort stadsmuur om heen met uitzicht op de Wolga.


Verder lezen >> www.reisimpressies.eu - Moskou

De klok die omlaag denderde
Rode plein
Waar de Wolga en de Lena samenkomen
Traditionele kleding in Jekaterinenburg
de Bloedkerk in Jekaterinenburg