PARAGUAY   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalSpaans
   HoofdstadAsunción
   Oppervlakte406.752 km²
   Inwoners6.970.381 (mei 2019)
   Munteenheidguarani (PYG)
   Tijdsverschil-5
   Web | Code | Tel..py | PRY | +595

Ascuncion is de hoofdstad van Paraguay en een van de meest interessante bestemmingen in het land, met prachtige koloniale architectuur en andere culturele attracties. Hoewel Ascuncion weinig 'traditionele' bezienswaardigheden, zoals stranden, wolkenkrabbers of indrukwekkende parken heeft, heerst er een onmiskenbare sfeer waarvan je in de ban zult raken. Het Stedelijk Museum en het Kunstmuseum zijn niet erg groot, maar ze hebben een aantal interessante en ongewone tentoonstellingen. Wanneer je geïnteresseerd bent in de architectuur, bekijk dan het gebouw van het Nationaal Congres, een van de meest indrukwekkende gebouwen in de hoofdstad.

Een van de grootste natuurlijke wonderen van de wereld, zijn de watervallen van Iguaçu op de grens van Paraguay, Brazilië en Argentinië. Om de watervallen te bezoeken, moet je langs de stad Ciudad del Este, een schilderachtig stadje met niet veel conventionele attracties, maar wel veel winkelmogelijkheden (vooral gesmokkelde en goedkope goederen). De Iguaçu watervallen liggen aan de overkant van de rivier.

Voor eco-reizen is de ongerepte wildernis van Gran Chaco, vrijwel onaangetast door het toerisme, een goede optie. De regio is dunbevolkt, en slechts 3% van de bevolking van het land woont in het gebied. De weinige steden hebben kleine wat koloniale architectuur en ze bieden tal van mogelijkheden om de cultuur en tradities van de Guarani te ontdekken. Natuurliefhebbers mogen het Parque Nacional del Chaco Defensores niet missen, met zijn enorme doornbossen vol met wilde dieren (poema's, jaguars en ocelotten).

PARAGUAY LINKS

Advertenties
• Paraguay Vliegtickets.nl
• Hotels Paraguay
• Rondreis Paraguay
• Autoverhuur Sunny Cars Paraguay
• Vakantie Paraguay
• Paraguay Vliegtickets WTC

Nuttige links

Paraguay Foto's
Paraguay Reisstart (N+E)
Paraguay Start België (N)
Paraguay Startnederland (N+E)
Reisinformatie Paraguay (N)
Reizendoejezo - Paraguay (N)
Romans over Paraguay (N)
Rondreis Paraguay (N)
Schrijf uw artikel over PARAGUAY

Bronnen

Bernhardson, W. / Argentina, Uruguay & Paraguay
Lonely Planet

Kleinpenning, J. / Paraguay
Koninklijk Instituut voor de Tropen

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt januari 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems