Landenweb.nl

MALTA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Maltees, Engels
  Hoofdstad  Valletta
  Oppervlakte  316 km²
  Inwoners  443,554
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0 (zomer +1)
  Web  .mt
  Code.  MLT
  Tel.  +356

To read about MALTA in English - click here

Authentieke Reizen naar Malta

Steden MALTA

Valletta

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Malta beachPhoto: Karelj CC 3.0 Unported no changes made

Het toerisme is zeer belangrijk voor de Maltese economie en wordt door de overheid sterk gepromoot. De toeristen zijn voornamelijk afkomstig uit Engeland en Duitsland. Malta wil niet ten koste van alles zoveel mogelijk toeristen op het eiland krijgen. De doorsnee massatoerist levert naar verhouding niet veel geld op. Daarom worden er bijvoorbeeld steeds meer duurdere hotels gebouwd, die alleen betaalbaar zijn voor de rijkere toerist.

advertentie

Valetta, maltaPhoto: Publiek domein

De hoofdstad van Malta, Valletta, staat in de volksmond beter bekend als Il-Belt (De Stad). Sinds 1980 staat de oude kern van de Maltese hoofdstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Valletta kent veel kerken waarvan de Onze Lieve Vrouw van de Overwinning kerk waarschijnlijk de bekendste is. Dit was het eerste gebouw dat tussen 1573 en 1578 in Valletta werd gebouwd door de Ridders van Malta. Valletta kent niet alleen veel kerken, ook paleizen zie je er veel. Het Paleis van de Grootmeester is er een van. Momenteel is het Huis van Afgevaardigden van Malta gevestigd in dit paleis. Het is gebouwd rondom twee binnenplaatsen. Op één van deze binnenplaatsen is een standbeeld van Neptunus te vinden. Het paleis heeft twee ingangen aan de voorkant en één ingang aan het Piazza Regina. In het paleis zijn onder andere fresco’s van Matteo Perez d’Aleccio (leerling van niemand minder dan Michelangelo) te vinden. Lees meer op de Valetta pagina van Landenweb.

advertentie

Ggantija Megalitische Tempels op Gozio, MaltaPhoto: Bs0u10e01 CC 4.0 International no changes made

De prehistorische tempels van Malta zijn uniek in de hele wereld. Zij zijn de oudste stenen structuren uit de oudheid. De tempels werden in 4000 - 2500 voor Christus gebouwd. Ze zijn ouder dan Stonehenge, ouder dan de piramides. Hun architectuur is mooi en inspirerend, de omvang indrukwekkende maar op menselijke schaal. Ze zijn uitstekend bewaard gebleven. Lange tijd waren ze onzichtbaar omdat ze bedekt waren met aarde. De tempels werden herontdekt en gerestaureerd door Europese en Maltese archeologen in het begin van de 19e eeuw. Vanwege hun unieke karakter en schoonheid zijn de belangrijkste tempelcomplexen opgenomen als UNESCO Werelderfgoed.

advertentie

MALTA LINKS

Advertenties
• Malta Tui Reizen
• ANWB vakantie boeken Malta
• Hotels Trivago
• Naar Malta met Sunweb
• Autoverhuur Sunny Cars Malta
• Authentieke reizen naar Malta
• Valetta Hotels
• Wandelvakantie Malta
• Boeken, ook tweedehands, over MALTA bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Malta (N)
Reizendoejezo – Malta (N)
Startpagina Malta (N)

Bronnen

Boulton, S. / Malta

Kosmos

Cutajar, D. / Malta en Gozo

Publications Ltd.

Encarta Encyclopedie

Leeuwen, G. van / Malta

ANWB

Strijbos, E. / Malta en Gozo

Gottmer

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles Minbuza

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems