Populaire bestemmingen VERENIGDE STATEN

Samenleving   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

Staatsinrichting

Hawaï is verdeeld in vijf county's, die min of meer samenvallen met de eilandgebieden. De county's functioneren tevens als gemeente. De president van de Verenigde Staten is het staatshoofd. In het dagelijks leven wordt echter Hawaii bestuurd door een gouverneur.

Typisch Hawaii

Muziek, dans en bloemenslingers (lei) vormen een belangrijk deel van het authentiek Hawaiiaanse cultuurgoed. De Hoela , de dans waar Hawaii zijn bekendheid aan dankt, is van oorsprong waarschijnlijk een geloofsritueel. Tegenwoordig is het een vorm van vermaak. De hoeladanseressen dragen knielange rokken van bladeren of riet. Wat het meest opvalt aan de mannelijke kledij zijn de ornamenten van hondentanden. De dans wordt begeleid door pu'uli, bamboestokken die een ratelend geluid maken, zang en slaginstrumenten, zoals pahutrommels of de ipu heke. In de moderne Hawaiiaanse muziek is de ukulele (soort gitaar) een belangrijk instrument.

Economie

Het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking bedroeg $50.00 (2017)
Toerisme, maar ook defensie spelen een grote rol, omdat de basis van de USPACOM United States Pacific Command) zich op Hawaii bevindt.

Export

De export van Hawaii bestaat voor een groot deel uit suiker en ananas. Andere belangrijke agrarische producten zijn rundvlees, koffie, macadamianoten, papaya en tropische bloemen.

HAWAII LINKS

Advertenties
• Hawaii Vliegtickets.nl
• Djoser Rondreis Hawaii
• Droomvakanties naar Hawaii vergelijken
• Wandelvakantie Hawaii
• Hawaii Vliegtickets WTC
• Hawaii Hotels
• Honolulu Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Hawaii (N)
Reizendoejezo - Hawaii (N)
Telefoongids Verenigde Staten
Schrijf uw artikel over HAWAII

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

www.landenweb.nl/verenigde-staten

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems