Landenweb.nl

BAHREIN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Manamah
  Oppervlakte  760 km²
  Inwoners  1,748,296
  (2021)
  Munteenheid  Bahreinse dinar
  (BHD)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .bh
  Code.  BHR
  Tel.  +973

To read about BAHRAIN in English - click here

Autoverhuur Sunny Cars Bahrein

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Bahrein Kunstmatige EilandenPhoto: Alhaddadm at the english language wikipedia CC 3.0 Unported no changes made

De beste periode om in Bahrein een vakantie te boeken is in de wintermaanden, de 'koudste' maand is januari met een gemiddelde maximumtemperatuur van 20°C.

Bahrein telt twee door de UNESCO uitgeroepen werelderfgoederen: Qal'at al-Bahrein en zeventien gebouwen die typisch zijn voor de culturele traditie van het parelvissen in Bahrein. Tot die traditie behoren ook drie oesterbanken en het Qal'at Bu Mahir-fort. Qal'at al-Bahrein is een zogenaamde 'tell', een kunstmatige heuvel die gevormd is door opeenvolgende menselijke bevolking, en gaat terug in de tijd tot ca. 2300 v.Chr.

Naast de oliewinning draait de economie van Bahrein ook door het toerisme op volle toeren. De kustlijn is bezaaid met luxe hotels en er zijn enkele stranden, waaronder het bekende Al Jazayir. Duikers verwonderen zich om de vele koraalsoorten, de grote oesters en de scheeps- en vliegtuigwrakken. Eenmaal per jaar staat Bahrein mondiaal in de belangstelling als het Formule 1-spektakel neerstrijkt op de kleine eilandstaat.

advertentie

Bahrein Nationaal MuseumPhoto: Anthony DeCosta CC 2.0 Generic no changes made

Een bezoek aan het Nationaal Museum van Bahrein is zeker de moeite waard, net zoals het indrukwekkende 16e-eeuwse Bahrein Fort in Karbabad Village en de overblijfselen van de Barbar Tempel, die tussen 3000 en w 2000 v.Chr. gebouwd is. Meer van deze tijd is de 25 kilometer lange King Fahd Causeway tussen Bahrein en Saoedi-Arabië, een van duurste bruggen ooit gebouwd. Kunst uit het Midden-Oosten is te vinden in de Albareh Art Gallery in Adliya, internationale kunst in het La Fontaine kunstcentrum in Manana.

De Al Fateh moskee in Juffair heeft de grootste koepel van glasvezel ter wereld, en in het gebouw Beit Al Qur'an is een bibliotheek gevestigd met een bijzondere verzameling manuscripten over de koran. Natuurliefhebbers kunnen terecht in het Al Areen Natuurreservaat, en een 400-jarige acacia, de Tree of Life, is al gemiddeld 300 jaar ouder dan normale acacia's, en dat zonder een zichtbare waterbron.

BAHREIN LINKS

Advertenties
• Bahrein Tui Reizen
• Bahrein (Bahrain) Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Bahrein
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over BAHREIN bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Bahrein (N)
Reizendoejezo - Bahrein (N)

Bronnen

Robison, G. / Bahrain, Kuwait & Qatar

Lonely Planet

Whetter, L. / Live & work in Saudi & the Gulf

Vacation Work

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems