Landenweb.nl

BAHREIN
Bevolking

To read about BAHRAIN in English - click here

Autoverhuur Sunny Cars Bahrein

Bevolking

advertentie

BahreiniPhoto:Al Jazeera CC 2.0 Generic no changes made

De bevolking van Bahrein bestaat uit 1.410.942 mensen (2017) die over het algemeen in het noordelijke deel van Bahrein-eiland wonen. Bahrein is een extreem dichtbevolkt land.

Van de bevolking bestaat ongeveer 46% uit Bahreini. De rest van de bevolking omvat voor het grootste deel gastarbeiders, Indiërs, Pakistani, Iraniërs, Omani, Palestijnen, andere Arabieren en een beperkt aantal Europeanen. Manama is een zeer kosmopolitische stad met meer westerse, Indiase, Pakistaanse en Filippijnse zakenlieden en winkeleigenaars dan Bahreini.

Bijna 90% van de bevolking woont in de steden en het grootste gedeelte daarvan in de hoofdstad Manama (ca. 262.000 inwoners) en in het met een brug daarmee verbonden Muharraq (ca. 90.000 inwoners) op het gelijknamige eilandje. De sterke bevolkingstoename heeft tot woningnood geleid en om deze nood te lenigen is op 25 km van Manama de satellietstad Isa-Town gebouwd, die op dit moment plaats biedt aan 170.000 inwoners.

De gemiddelde levensverwachting bij geboorte is in 2017 ca. 79 jaar (mannen 76,8 jaar en vrouwen 81,3 jaar). Als gevolg van de arbeidsimmigratie vanuit het buitenland, overtreft het aantal mannen het aantal vrouwen beduidend. De groei van de bevolking bedroeg in 2017 2,26%.

advertentie

BAHREIN LINKS

Advertenties
• Bahrein Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Bahrein
• Bahrein (Bahrain) Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over BAHREIN bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Bahrein (N)
Reizendoejezo - Bahrein (N)

Bronnen

Robison, G. / Bahrain, Kuwait & Qatar

Lonely Planet

Whetter, L. / Live & work in Saudi & the Gulf

Vacation Work

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems