Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadPort of Spain
   Oppervlakte5.130 km²
   Inwoners1.374.993 (mei 2019)
   MunteenheidTrinidad en Tobagodollar (TTD)
   Tijdsverschil-5
   Web | Code | Tel..tt | TTO | 1-868

Vakantie en bezienswaardigheden

Port of Spain is een levendige en indrukwekkende havenstad, vol met kathedralen, hindoetempels, moskeeën, groene parken en warmbloedige mensen. Het is uiteraard ook het centrum van het jaarlijkse carnaval, wanneer tienduizenden feestgangers helemaal opgaan in dans en muziek.

Vanaf het hooggelegen Fort George (tot 18.00 uur gratis entree) heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het voormalig Engels verdedigingswerk had in de koloniale tijd tot taak om de toegang tot de haven te beschermen.

In het stadscentrum ligt Queen's Park Savannah, een groen park dat omringd is met de belangrijkste bezienswaardigheden van Port of Spain.

Ten noordwesten ervan staan bijvoorbeeld zeven historische panden van een uitzonderlijke schoonheid, de zogenoemde 'magnificent seven'. Ze werden gebouwd rond 1900. Ten noorden van het park bevinden zich de dierentuin Emperor Valley, de botanische tuinen en het President's House.

Bij het Memorial Park, ten zuidoosten van Queen's Park Savannah, staan het National Museum and Art Gallery. De Art Gallery is een gratis toegankelijke cultuurtempel, deze biedt onderdak aan de nationale kunstverzameling, waaronder het werk van de bekende 19de-eeuwse schilder Cazabon. Bovendien heeft het museum een tentoonstelling over de geschiedenis van het land.

Vanaf het museum kunt u via Frederick Street naar het winkelcentrum van de hoofdstad wandelen. In de omgeving van Woodfort Square staan het parlementsgebouw Red House en een Anglicaanse kathedraal. Nog verder zuidelijk ligt Independence Square: een lange straat met in het midden een groenstrook die uitmondt in de haven. Ten oosten hiervan staat een 19de-eeuwse katholieke kathedraal.

TRINIDAD EN TOBAGO LINKS

Advertenties
• Trinidad en Tobago Vliegtickets.nl
• Hotels Trinidad en Tobago
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Autoverhuur Sunny Cars Trinidad en Tobago
• Trinidad en Tobago Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Trinidad en Tobago (N)
Reizendoejezo - Trinidad en Tobago (N)
Telefoongids Trinidad en Tobago
Trinidad en Tobago Startnederland (N+E)
Schrijf uw artikel over TRINIDAD EN TOBAGO

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems