Landenweb.nl

SUMATRA
Bevolking

To read about SUMATRA in English - click here

Droomvakanties naar Sumatra vergelijken

Populaire bestemmingen INDONESIE

BaliJavaSumatra

Bevolking

Sumatra is niet erg dichtbevolkt (meer dan 50 miljoen inwoners (2017) in een gebied ter grootte van Duitsland. De dichtstbevolkte regio's zijn het grootste deel van Noord-Sumatra en de centrale hooglanden van West-Sumatra. De grootste urbane centra zijn Medan en Palembang. De bevolking is grotendeels Maleis, De hooglanden in Noord-Sumatra worden bewoond door de Batak en de meest noordelijke kust door Acehers. In de stedelijke centra vind men ook minderheden van etnische Chinezen.

Taal

De overheersende taal is het Maleis met ongeveer 52 verschillende talen. Veel van de groepen delen inmiddels echter bepaalde tradities en de talen zijn sterk aan elkaar verwant (alhoewel meestal niet onderling verstaanbaar). Maleisisch-sprekende volkeren domineren de oostkust van Sumatra, terwijl de westkust vooral gedomineerd wordt door volken met aan het Maleisisch verwante talen, als Lampung en Minangkabau.

Godsdienst

De meerderheid van de Sumatranen is Moslim. De Batak zijn over het algemeen Protestantse Christenen, vooral door Nederlandse en Duitse invloed. Een minderheid van de bevolking is Hindoe, Boeddhist of Katholiek.

advertentie

SUMATRA LINKS

Advertenties
• Rondreis Sumatra
• Hotels Trivago
• ANWB Verre Reizen Sumatra
• Hotels Sumatra
• Boeken, ook tweedehands, over SUMATRA bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Sumatra (N)
Sumatra Startnederland (N)

Bronnen

www.landenweb.nl/indonesie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems