Landenweb.nl

SUMATRA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Maleis
  Hoofdstad  Medan (grootste stad)
  Oppervlakte  473.481 km²
  Inwoners  58,557,211
  (2020)
  Munteenheid  Indonesische roepie
  (IDR)
  Tijdsverschil  +6
  Web  .id
  Code.  IDN
  Tel.  +62

To read about SUMATRA in English - click here

Droomvakanties naar Sumatra vergelijken

Populaire bestemmingen INDONESIE

BaliJavaSumatra

Vakantie en Bezienswaardigheden

Sumatra is een belangrijke toeristische bestemming van Indonesië. Het eiland heeft zonnige stranden, een rijke flora en fauna. Het staat bekend als het"Afrika van Azië". Er zijn tropische regenwouden en als je van wilde dieren houdt dan is Sumatra is de ideale plek voor je. Trekking is een andere optie die je kunt kiezen. Sumatra trekt minder toeristen dan haar buren, Java en Bali. Dus als je op zoek bent naar een rustige vakantie weg van de drukte vervolgens dan is Sumatra een perfecte keuze.

Medan is de hoofdstad van Sumatra en een ideale toegangspoort voor diegenen die het eiland willen verkennen. De architectuur van de stad vertoont een sterke Nederlandse invloed. Enkele van de meer bekende attracties in de stad zijn Istana Maimoen, Masjid Raya, het gebouw van de bank van Indonesië, het gerechtshof, het Bukit Barisan Militair Museum en het Museum van Noord-Sumatra.

Het Tobameer ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter boven de zeespiegel, dit pittoreske meer ligt op een afstand van 175 km van Medan. In het meer ligt het dichtbevolkte eiland Samsoir en er zijn tabak, rubber en palmolieplantages.

De prachtige stad Berastagi ligt in de hooglanden van Karo ongeveer 70 km van Medan. De stad wordt gedomineerd door twee vulkanen de Gunung Sinabung en Gunung Sibayak. Er zijn tal van wandelmogelijkheden en mogelijkheden om wilde dieren te spotten in Berastagi. De stad is bekend om haar fruit, groenten en bloemen.

advertentie

SUMATRA LINKS

Advertenties
• Rondreis Sumatra
• Hotels Trivago
• ANWB Verre Reizen Sumatra
• Hotels Sumatra
• Boeken, ook tweedehands, over SUMATRA bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Sumatra (N)
Sumatra Startnederland (N)

Bronnen

www.landenweb.nl/indonesie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems