Landenweb.nl

SAMOA
Bevolking

Bevolking

Op Samoa wonen ongeveer 200.000 mensen, 115.000 hiervan wonen op Upolu. Amerikaans Samoa telt ongeveer 58.000 bewoners, 95% hiervan leeft op Tutuila. De bevolking van zowel West-Samoa als Amerikaans Samoa is robuust, groot en van Polynesische afkomst. Er is veel immigratie naar de Verenigde Staten, Australie en Nieuw-Zeeland.

De bewoners van Amerikaans Samoa hebben de nationaliteit van de Verenigde Staten, terwijl de bewoners van Savai'i en Upolu onafhankelijk zijn. Bewoners van Samoa zijn zeer traditioneel ingesteld en houden zich aan de sociale hiërarchieën. De bevolking is vriendelijk, maar kent veel verschillende gedragscodes. De houding is vaak gereserveerd. In afgelegen dorpen is deze houding sterk aanwezig, omdat daar ook nauwelijks westerse invloeden merkbaar zijn. Families zijn zeer belangrijk en iedereen probeert opgenomen te worden in de grootste families. Hoe groter de familie des te meer macht ze kunnen uitoefenen.

Taal

Zowel op Amerikaans als West-Samoa wordt voornamelijk Samoaans gesproken. Op Amerikaans Samoa spreekt de meerderheid van de bevolking Engels en een groot deel van de bevolking op West-Samoa ook. Behalve met de bewoners in de meer afgelegen dorpen, kunt u met de overige bevolking goed communiceren, zelfs wanneer ze slechts een beetje Engels kunnen spreken.

Het Samoaan is een Polynesische taal en lijkt veel op de taal van Haïti en Hawaii. De taal kent slechts veertien letters waarvan vijf klinkers en negen medeklinkers. Het verschil zit in de uitspraak.

Godsdienst

Religie in Samoa omvat een reeks van groepen, maar bijna 100% van de bevolking van Samoa hangt een vorm van het christelijk geloof aan. De belangrijkste groepen zijn congregationalisten (47%), rooms-katholieken (22%), methodisten (15%).

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

SAMOA LINKS

Advertenties
• Samoa Vliegtickets.nl
• Vakantie Samoa
• Hotels Samoa
• Rondreis Samoa
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld

Nuttige links

Reisinformatie Samoa (N)
Reizendoejezo - Samoa (N)
Samoa Startnederland (N+E)
Telefoongids Samoa

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt oktober 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems