Landenweb.nl

POLEN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Pools
  Hoofdstad  Warschau
  Oppervlakte  312.685 km²
  Inwoners  37,774,722
  (2021)
  Munteenheid  zloty
  (PLN)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .pl
  Code.  POL
  Tel.  +48

To read about POLAND in English - click here

ANWB vakantie boeken Polen

Steden POLEN

Krakow Lodz Warschau

Vakantie en Bezienswaardigheden

De toeristische sector is sterk in omvang toegenomen. In 2000 werd Polen door 84,5 miljoen buitenlanders bezocht, waarvan meer dan 17 miljoen als toerist. Er is nog een groot tekort aan accommodaties in de middenklasse.

Internationale hotelketens zitten vooral in de hoofdstad Warschau en de meeste toeristenaccommodaties zijn te vinden aan de kust van de Baltische Zee, in de berggebieden en in het Mazoerië merendistrict.

Veel westerse investeerders zijn al actief in Polen, en Nederland neemt op de ranglijst van investeerders in de toeristische sector een belangrijke plaats in.

Warschau is de hoofdstad van Polen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het historische centrum van Warschau, Stare Miasto, met veel zorg gerestaureerd. Dit werd zo goed gedaan dat het volledig is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude stadsdeel vormt dan ook dé belangrijkste bezienswaardigheid van Warschau. Het middelpunt van Stare Miasto is het oude marktplein. Absolute aanraders om te bezoeken zijn het koninklijk kasteel, de goed bewaarde Barbacane (originele stadsmuren van Warschau) en de Sint-Johanneskathedraal. lees meer op de Warschau pagina van landenweb.

Krakow is een must voor toeristen die Polen bezoeken en heeft talrijke monumenten van wereldklasse, charmante uitzichten, een heerlijke sfeer en uitstekende restaurants. Je vindt er verbazingwekkende historische monumenten, de hele oude binnenstad staat onder UNESCO's werelderfgoed bescherming. Er is een aparte pagina van landenweb.nl over Krakow

Lódz is een grote stad, vol leven en pittoreske Art Nouveau gebouwen. Hoewel de stad niet echt geldt als een toeristische bestemming komen veel mensen hier vanwege de rijke filmgeschiedenis, want de stad is de thuisbasis van toonaangevende Poolse filmstudio's en een beroemde filmacademie, bekend in heel Europa. Hier vindt u tevens het Museum voor moderne kunst met kunstwerken van bekende kunstenaars als Chagall, Picasso, Adler, Vantongerlo, Leger en sommige moderne kunstenaars uit Polen, zoals Hiler, Witkiewish en Czyzewski. Lees meer op de Lodz pagina van landenweb.

advertentie

POLEN LINKS

Advertenties
• Polen Tui Reizen
• Hotels Trivago
• ANWB vakantie boeken Polen
• Djoser Rondreis Polen
• Polen met de Trein
• Polen Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Polen
• Rondreis Polen Sawadee
• Transport Polen - TTS Quality Logistics B.V
• Boeken, ook tweedehands, over POLEN bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Polen (N)
Lies & Teije's Reiswebsite (N+E)
Polen Startnederland (N+E)
Reisinformatie Polen (N)
Reisverslag Polen (N)
Reizendoejezo – Polen (N)

Bronnen

Dydynski, K. / Poland

Lonely Planet

Hus, M. / Polen

ANWB media,

Wijnands, S. / Polen

Gottmer,

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems