Landenweb.nl

MAURITIUS
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Port Louis
  Oppervlakte  2.040 km²
  Inwoners  1,275,371
  (2021)
  Munteenheid  Mauritiaanse roepie
  (MUR)
  Tijdsverschil  +3
  Web  .mu
  Code.  MUS
  Tel.  +230

To read about MAURITIUS in English - click here

Mauritius verre reizen van ANWB

Populaire bestemmingen MAURITIUS

Rodrigues

Vakantie en Bezienswaardigheden

Na textiel en suikerriet is het toerisme de derde bron van inkomsten voor Mauritius. Ongeveer 15.000 Mauritianen verdienen hun geld in de toeristische sector.

De eerste vijftig toeristen arriveerden in 1952 op Mauritius. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar Mauritius komt bedraagt op dit moment ongeveer 500.000. De toeristen komen vooral uit Frankrijk (160.000), Réunion (83.000), Groot-Brittannië (51.000), Zuid-Afrika (50.000), en Duitsland (43.000). Het aantal Nederlanders dat naar Mauritius reist, is nog beperkt, ca. 6500 per jaar. Voor de Europeanen zijn de maanden december en januari het populairst.

De overheid voert een toeristenbeleid dat meer geïnteresseerd is in kwaliteit dan in kwantiteit. Voor de"backpacker" heeft Mauritius dan ook niet zoveel te bieden.

Mauritius heeft een aantal van de mooiste stranden van de wereld. Elk met een bijzondere tropische maritieme flora en fauna, beschut door koraalriffen. De turkooizen lagunes, het gouden zand en de warme zon zijn de grote trekpleisters. Elk strand zal een onvergetelijke indruk achter laten. De Grand Baie, word beschouwd als de Côte d'Azur van het eiland, met een grote verscheidenheid aan hotels, boetieks, restaurants en nachtclubs. Pereybère, Mont Choisy en Trou aux Biches behoren tot de beste plaatsen om te zwemmen in Mauritius.

Er loopt een netwerk van wandelpaden kriskras door het wilde en lege Black River Gorges National Park. De bewegwijzering is niet altijd even goed, dus check de route en omstandigheden bij de informatiecentra alvorens op pad te gaan. Bekijk de zeldzame tambalacoque (dodo boom), de zwarte ebbenhout bomen en de wilde guaves. Vogelaars moeten houden een oogje op de Mauritius torenvalk, de roze duif, de echo parkiet en de koekoekklauwier van Mauritius. Dit nationale park is uitgestrekt en het bos bedekt 3,5% van de oppervlakte van het eiland. Het bos herbergt meer dan 300 soorten bloeiende planten en negen vogelsoorten die uniek zijn in de wereld.

advertentie

MAURITIUS LINKS

Advertenties
• Vliegticket Mauritius | Vliegennaar.nl
• Djoser Rondreis Mauritius
• Hotels Trivago
• Mauritius Tui Reizen
• Mauritius Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Mauritius
• Boeken, ook tweedehands, over MAURITIUS bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Mauritius (N)
Mauritius Startnederland (N+E)
Reisinformatie Mauritius (N)
Reizendoejezo - Mauritius (N)

Bronnen

Ellis, R. / Mauritius, Rodrigues & Réunion

Bradt

Pahlen, C. von der / Mauritius

Deltas

Singh, S. / Mauritius, Réunion & Seychelles

Lonely Planet

Te gast in Mauritius

Informatie Verre reizen

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems