REUNION   

Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans
   HoofdstadSaint-Denis
   Oppervlakte2.510 km²
   Inwoners889.018 (mei 2019)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+3
   Web | Code | Tel..re | REU | +262

Geografie en Landschap

Geografie

Réunion is een overzees departement van Frankrijk en omvat het gelijknamige eiland en enkele kleinere eilanden in de westelijke Indische Oceaan. Réunion hoort met Mauritius en Rodrigues tot de Maskarenen-archipel. Réunion ligt iets ten noorden van de steenbokskeerkring en ligt ca. 800 km ten oosten van Madagaskar en 220 kilometer ten zuidwesten van Mauritius. Het heeft een oppervlakte van 2510 km2 en een omtrek van 207 kilometer en is daarmee iets groter dan Mauritius. De hoofdstad van Réunion is Saint-Denis.

Photo:Publiek Domein

Landschap

Er zijn twee bergachtige regio's op Réunion. Het oudste gebergte beslaat bijna het gehele westen van het eiland. De hoogste top van Réunion en tevens van het hele westelijke gebied van de Indische Oceaan is de Piton des Neiges (3069 meter). Deze berg wordt omgeven door drie immense keteldalen: Cilaos, Mafate en Salazie. Deze lange brede dalen hebben steile ravijnen met kronkelige pieken en dalen, de geërodeerde overblijfselen van het vulkanisch schild dat eens rond de Piton des Neiges lag.

Het kleinere gebergte ligt in het zuidoosten met verschillende dode vulkanen en één die nog regelmatig werkt, de Piton de la Fournaise (2525 meter). De Piton de la Fournaise is zelfs een van 's werelds actiefste vulkanen met in 1998 nog drie uitbarstingen. Verder stroomt er continu lava uit de vulkaan op de oostkust.

Photo:Jennifer_greatoutdoors in het publieke domein

De twee bergzones worden gesplitst door hoogvlaktes, terwijl de kust wordt omringd door een glooiende kustvlakte die sterk varieert in breedte. Vele riviertjes stromen vanaf de Piton des Neiges door de keteldalen naar de kustvlakte.

REUNION LINKS

Advertenties
• Reunion Vliegtickets.nl
• Wandelvakantie Reunion
• Hotels Reunion
• Autoverhuur Sunny Cars Reunion
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Dieren in Reunion (N)
Reisinformatie Reunion (N)
Reunion informatie - Reizendoejezo (N)
Reunion Startnederland (N+E)
Startpagina Reunion (N)
Telefoongids Frankrijk
Willgoto Reunion (N)
Schrijf uw artikel over REUNION

Bronnen

Ellis, R. / Mauritius, Rodrigues & Réunion : the Mascarene Isles

Bradt

Mauritius, Réunion & Seychelles

Lonely Planet

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems