Landenweb.nl

MARTINIQUE
Bevolking

To read about MARTINIQUE in English - click here

Martinique Cruises Tui

Bevolking

De oorspronkelijk bewoners van Martinique zijn de Carib Indianen. Er wonen iets meer dan 400.000 mensen op Martinique (2017). Ongeveer eenvierde van de bevolking leeft in en rond de hoofdstad Fort-de-France. Het merendeel van de bevolking stamt af van de slaven uit Afrika. Verder leven er Fransen en een kleine groep stamt af van de oorspronkelijke blanke bewoners van het eiland. Eerstgenoemde worden les metropolitains genoemd en laatstgenoemde noemt men békés of creolen. Slechts een klein percentage van de bevolking is Indisch, Chinees, Syriërs of Libanees.

Taal

De officiële spreek- en schrijftaal is Frans. De lokale bevolking spreekt eveneens Creools, een Afrikaans dialect. Het is een mix tussen Frans, Portugees, Spaans, Engels en verschillende Afrikaanse talen. Het Creools wordt op de meeste eilanden in de regio gesproken, wat de communicatie tussen deze verschillende eilanden onderling makkelijker maakt.

Godsdienst

Net als op buureiland Dominica is het merendeel van de bevolking Rooms Katholiek. In percentages: Rooms-Katholieken 95%, Hindoes en Afrikaanse godsdiensten 5%. Op Aswoensdag in de maand februari wordt het carnaval op Guadeloupe gevierd. Dit is voor de bewoners van Martinque het belangrijkste feest van het jaar. In de hoofdstad wordt tot in de vroege uren gedanst op reggae en calypso muziek.

advertentie

MARTINIQUE LINKS

Advertenties
• Vliegennaar.nl – Martinique
• Hotels Martinique
• Martinique Cruises Tui
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Martinique
• Boeken, ook tweedehands, over MARTINIQUE bij Bol.com

Nuttige links

Martinique Startnederland (N+E)
Reisinformatie Martinique (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems