Landenweb.nl

MARTINIQUE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Fort-de-France
  Oppervlakte  1.102 km²
  Inwoners  374,768
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  -5
  Web  .mq
  Code.  MTQ
  Tel.  +596

To read about MARTINIQUE in English - click here

Martinique Cruises Tui

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme wordt met de jaren belangrijker en verbeterd de economie. In het zuiden zijn er witte of beige zandstranden. In het noorden grijs of zwarte zandstranden. Als uitzondering op deze regel is er het strand van ‘L’anse Noire’ vlakbij Pointe du Bout in het zuiden waar het strand ook zwart is.

In vergelijking met de Bovenwindse eilanden is Martinique een van de rijkste. Dit is deels te danken aan het lidmaatschap van de Europese Unie. Sociale voorzieningen op het eiland zijn vergelijkbaar met die van Frankrijk.

Fort de France is het zakelijke centrum en de administratieve hoofdstad van het eiland met vele toeristische attracties. De meeste van deze attracties zijn gegroepeerd rond haven van de stad en het groene park La Savane. La Savane is een vijf hectare grote openbare tuin met prachtige tropische planten. baai van de Fort-de-France is een van de mooiste baaien ter wereld. De kathedraal van Saint Louis is gebouwd in 1895, deze kathedraal heeft een klokkentoren in Romeinse stijl. Veel van de voormalige gouverneurs van Martinique zijn begraven in het koor, maar de enorme pijporgels trekken de meeste aandacht. De groente- en fruitmarkt en de vismarkt zijn schilderachtige en kleurrijke markten. De Schoelcher bibliotheek is ontworpen door de architect Henry Pick, deze bibliotheek werd gebouwd in Parijs voor de wereldtentoonstelling van 1889, vervolgens gedemonteerd en meegenomen uit Frankrijk en steen voor steen hier weer opgebouwd in 1893.

advertentie

MARTINIQUE LINKS

Advertenties
• Vliegennaar.nl – Martinique
• Hotels Martinique
• Martinique Cruises Tui
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Martinique
• Boeken, ook tweedehands, over MARTINIQUE bij Bol.com

Nuttige links

Martinique Startnederland (N+E)
Reisinformatie Martinique (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems