Populaire bestemmingen INDIA

GOA   

Er zijn drie duidelijke zichtbare groepen te onderscheiden. Ca. 65% van de Goaanse bevolking zijn hindoes, ca. 30% zijn katholieken, ca. 5% zijn moslims en minder dan 1% hebben een andere religie. De verdeling van de godsdiensten in geheel India ziet er heel anders uit: hindoes 80%, moslims 14%, christenen 2,4%, Sikhs 2%, Boeddhisten 0,7% en overige religies 0,9%.
Met name het katholicisme en het hindoeïsme zijn nauw verweven met elkaar.

Zo stapten in de Portugese tijd Goaanse hindoes naar het christendom over voornamelijk vanwege economische redenen. Het kwam zelfs voor dat de helft van een familie in een hindoegebied ging wonen en de andere helft in christelijk Portugees gebied. Vandaar ook dat de verschillende religies in Goa in harmonie samenleven met elkaar. De bijbel werd in 1616 in het Konkani vertaald in de vorm van een volkssprookje zodat de dorpelingen het konden begrijpen.
Brahmaanse families die zich bekeerden tot het katholicisme mochten in hun kaste blijven en ook hun festivals en tradities behouden. Tot op de dag van vandaag behoedt deze unieke religieuze mix de bevolking voor godsdienstige twisten. Vele religieuze festivals worden dan ook samen gevierd. De grootste moslimgemeenschap woont in Ponda, waar ook de grootste moskee staat. De koe is voor de Hindoes in India een heilig dier dat vruchtbaarheid en voedsel belichaamt.


GOA LINKS

Advertenties
• Cheaptickets Goa
• Mumbai en Goa Individuele Rondreis
• Goa Vliegtickets WTC
• Hotels Goa
• Eliza was here

Nuttige links

Goa Vakantie Startpagina (N)
Recepten India (N)
Romans over Goa (N)
Startpagina Goa (N)
Telefoongids India
Schrijf uw artikel over GOA

Bronnen

Olden, M. / Goa : Hampi, Bombay en Poona
Elmar

Thomas, B. / Goa
Lonely Planet

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2018
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems