Geografie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalArabisch, Frans
   HoofdstadDjibouti
   Oppervlakte23.200 km²
   Inwoners983.740 (mei 2019)
   MunteenheidDjiboutiaanse frank (DJF)
   Tijdsverschil+2
   Web | Code | Tel..dj | DJI | +253

Algemeen

Djibouti ligt in Oost-Afrika. Djibouti grenst aan de Golf van Aden en de Rode Zee en ligt tussen Eritrea en Somalië. Verder grenst Djibouti nog aan Ethiopië. De oppervlakte van Djibouti is 23.000 vierkante kilometer. Djibouti is daarmee ongeveer 2/3 keer zo groot als Nederland.

Djibouti Satellietfoto Photo:Publiek domein

Landschap

Op de achtergrond de Mousa Ali, hoogste punt van DjiboutiPhoto:Skilla1st Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International no changes made

Er zijn drie regio's in Djibouti. Ten eerste de vulkanische woestijnplateaus in het midden en zuiden van het land, ten tweede de smalle kustvlaktes en ten derde de bergen, met hoogtes van 1500 tot 2000 meter, in het noorden van Djibouti. De hoogste piek is de stratovulkaan Mousa Ali (2021 meter) op de grens met Ethiopië en Eritrea; de laagste punt is het Assal-meer (150 meter beneden de zeespiegel).
Djibouti heeft een kustlijn van 300 kilometer met veel witte zandstranden waar geen mens komt. In het achterland onderbreken zoutwaterbassins en enkele oases het ruige woestijnlandschap. De belangrijkste rivieren in Djibouti zijn de Essalou, Ouâhayyi en de Sadaï.

Klimaat

Djibouti heeft een uitgesproken woestijnklimaat. Juli is de heetste maand met een gemiddelde temperatuur van 36 °C. In deze maand waait ook de hete khamsin-wind. Tussen oktober en april zijn de temperaturen draaglijker en kan er een buitje vallen. Over het algemeen is het erg droog in Djibouti.

Planten

Door de geringe regenval is het plantenleven beperkt. Op de rotsachtige woestijngrond groeit niet meer dan doornstruiken en wat gras. Hier en daar staan groepjes palmbomen. Langs de kust groeit mangrove.

Dieren

Tot de dierenwereld behoren hyena's, antilopen, gazellen, ezels, flamingo`s, , geiten, jakhalzen, kamelen en struisvogels . Voor de kust leven veel vissoorten, waaronder barracuda en tonijn.

DJIBOUTI LINKS

Advertenties
• Djibouti Vliegtickets.nl
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Djibouti Startnederland (N+E)
Reisinformatie Djibouti (N)
Telefoongids Djibouti
Schrijf uw artikel over DJIBOUTI

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems