Landenweb.nl

DJIBOUTI
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch, Frans
  Hoofdstad  Djibouti
  Oppervlakte  23.200 km²
  Inwoners  1,011,929
  (2021)
  Munteenheid  Djiboutiaanse frank
  (DJF)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .dj
  Code.  DJI
  Tel.  +253

To read about DJIBOUTI in English - click here

Hotels Djibouti

Geografie en Landschap

Geografie

Djibouti ligt in Oost-Afrika. Djibouti grenst aan de Golf van Aden en de Rode Zee en ligt tussen Eritrea en Somalië. Verder grenst Djibouti nog aan Ethiopië. De oppervlakte van Djibouti is 23.000 vierkante kilometer. Djibouti is daarmee ongeveer 2/3 keer zo groot als Nederland.

advertentie

Djibouti SatellietfotoPhoto: Publiek domein

Landschap

advertentie

Op de achtergrond de Mousa Ali, hoogste punt van DjiboutiPhoto :Skilla1st CC 4.0 International no changes made

Er zijn drie regio's in Djibouti. Ten eerste de vulkanische woestijnplateaus in het midden en zuiden van het land, ten tweede de smalle kustvlaktes en ten derde de bergen, met hoogtes van 1500 tot 2000 meter, in het noorden van Djibouti. De hoogste piek is de stratovulkaan Mousa Ali (2021 meter) op de grens met Ethiopië en Eritrea; de laagste punt is het Assal-meer (150 meter beneden de zeespiegel).

Djibouti heeft een kustlijn van 300 kilometer met veel witte zandstranden waar geen mens komt. In het achterland onderbreken zoutwaterbassins en enkele oases het ruige woestijnlandschap. De belangrijkste rivieren in Djibouti zijn de Essalou, Ouâhayyi en de Sadaï.

Klimaat en Weer

Djibouti heeft een uitgesproken woestijnklimaat. Juli is de heetste maand met een gemiddelde temperatuur van 36 °C. In deze maand waait ook de hete khamsin-wind. Tussen oktober en april zijn de temperaturen draaglijker en kan er een buitje vallen. Over het algemeen is het erg droog in Djibouti.

Planten en Dieren

Planten

Door de geringe regenval is het plantenleven beperkt. Op de rotsachtige woestijngrond groeit niet meer dan doornstruiken en wat gras. Hier en daar staan groepjes palmbomen. Langs de kust groeit mangrove.

Dieren

Tot de dierenwereld behoren hyena's, antilopen, gazellen, ezels, flamingo`s, , geiten, jakhalzen, kamelen en struisvogels . Voor de kust leven veel vissoorten, waaronder barracuda en tonijn.

DJIBOUTI LINKS

Advertenties
• Hotels Djibouti
• Vliegen naar Djibouti
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over DJIBOUTI bij Bol.com

Nuttige links

Djibouti Startnederland (N+E)
Reisinformatie Djibouti (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems