Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalArabisch, Frans
   HoofdstadDjibouti
   Oppervlakte23.200 kmĀ²
   Inwoners983.740 (mei 2019)
   MunteenheidDjiboutiaanse frank (DJF)
   Tijdsverschil+2
   Web | Code | Tel..dj | DJI | +253

Ontdek de hoofdstad Djibouti stad met zowel een traditionele kant als expat wijken, compleet met westerse restaurants. Dwaal rond in de markt, en let op de verkoop en consumptie van de populaire drug genaamd khat, gemaakt van bladeren van een plant afkomstig uit Oost-Afrika. De bladeren worden gekauwd om de gebruiker een gevoel van euforie te geven. De vismarkt in Djibouti stad is te vinden aan de waterkant en is het leukste in de vroege ochtend. Je hebt een grote keuze aan vers gevangen vis, die gelijk wordt gebakken.

Het Assal meer is het laagste punt van het Afrikaanse continent. Het meer ligt ongeveer 155 meter onder de zeespiegel. Het is ook de zoutste water op aarde, met bijna 35 procent meer zout dan de Dode Zee. Zoutpannen omringen het meer waar zout wordt gewonnen voor export naar Ethiopië. Het is een vreemd maar mooi schouwspel. Het wordt erg warm bij het Assal meer, dus vergeet niet om genoeg water in flessen mee te nemen.

Khor Ambado ligt op 45 minuten rijden van Djibouti stad in Tadjoura Bay, dit idyllische witte zandstrand is een heerlijke plek om te snorkelen. Ontdek het rif vol met zeeleven op slechts 35 meter van de kust. Het is een populaire bestemming voor Europese toeristen maar zelden druk. De Moucha en Maskali eilanden liggen op ongeveer 45 minuten varen van de haven van Djibouti stad. De wateren rond deze eilanden zijn een droom voor duikers mantaroggen en verschillende soorten haaien leven rond de eilanden.

DJIBOUTI LINKS

Advertenties
• Djibouti Vliegtickets.nl
• Djibouti Vliegtickets WTC

Nuttige links

Djibouti Startnederland (N+E)
Reisinformatie Djibouti (N)
Telefoongids Djibouti
Schrijf uw artikel over DJIBOUTI

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt oktober 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems