Landenweb.nl

DJIBOUTI
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch, Frans
  Hoofdstad  Djibouti
  Oppervlakte  23.200 km²
  Inwoners  983.740
  (mei 2019)
  Munteenheid  Djiboutiaanse frank
  (DJF)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .dj
  Code.  DJI
  Tel.  +253

Vakantie en Bezienswaardigheden

Ontdek de hoofdstad Djibouti stad met zowel een traditionele kant als expat wijken, compleet met westerse restaurants. Dwaal rond in de markt, en let op de verkoop en consumptie van de populaire drug genaamd khat, gemaakt van bladeren van een plant afkomstig uit Oost-Afrika. De bladeren worden gekauwd om de gebruiker een gevoel van euforie te geven. De vismarkt in Djibouti stad is te vinden aan de waterkant en is het leukste in de vroege ochtend. Je hebt een grote keuze aan vers gevangen vis, die gelijk wordt gebakken.

Het Assal meer is het laagste punt van het Afrikaanse continent. Het meer ligt ongeveer 155 meter onder de zeespiegel. Het is ook de zoutste water op aarde, met bijna 35 procent meer zout dan de Dode Zee. Zoutpannen omringen het meer waar zout wordt gewonnen voor export naar Ethiopië. Het is een vreemd maar mooi schouwspel. Het wordt erg warm bij het Assal meer, dus vergeet niet om genoeg water in flessen mee te nemen.

Khor Ambado ligt op 45 minuten rijden van Djibouti stad in Tadjoura Bay, dit idyllische witte zandstrand is een heerlijke plek om te snorkelen. Ontdek het rif vol met zeeleven op slechts 35 meter van de kust. Het is een populaire bestemming voor Europese toeristen maar zelden druk. De Moucha en Maskali eilanden liggen op ongeveer 45 minuten varen van de haven van Djibouti stad. De wateren rond deze eilanden zijn een droom voor duikers mantaroggen en verschillende soorten haaien leven rond de eilanden.

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

DJIBOUTI LINKS

Advertenties
• Djibouti Vliegtickets.nl
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Djibouti Startnederland (N+E)
Reisinformatie Djibouti (N)
Telefoongids Djibouti

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems