Landenweb.nl

CHILI
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Santiago
  Oppervlakte  756.102 km²
  Inwoners  19,388,672
  (2021)
  Munteenheid  Chileense peso
  (CLP)
  Tijdsverschil  -5
  Web  .cl
  Code.  CHL
  Tel.  +56

To read about CHILE in English - click here

Chili verre reizen van ANWB

Steden CHILI

Santiago

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Wapen regio TarapacaFoto: Publiek domein

Het toerisme in en naar Chili is de laatste jaren enorm toegenomen.

Elk jaar groeide deze sector met ca. 17%, het topjaar was 1998. De meeste bezoekers komen uit Zuid-Amerika, in totaal kwamen er in 2002 ca. 1,2 miljoen buitenlandse bezoekers. Door de economische recessie in Argentinië en de wereldwijde laagconjunctuur waren dat er ca. 500.000 minder dan in het jaar 2000. Verwacht wordt dat Chili vanaf 2005 jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen bezoekers zal weten te trekken. Dat bleek een te geringe schatting in het jaar 2017 bezochten rond 8,5 miljoen buitenlandse roeristen Chili en kreeg het land de Adventure Travel award vanwege de mogelijkheden op het gebied van natuurreizen en eco-toeristische attracties.

Toeristentrekkers bij uitstek zijn de skigebieden in de omgeving van Santiago, trips naar Antarctica, de hoofdstad Santiago, Valparaíso/Viña del Mar, de regio Los Lagos en de regio Tarapacá. Door de geografische vorm en afmeting van Chili en de daarmee samenhangende diversiteit aan landschappen en klimaatzones heeft Chili mogelijkheden voor alle soorten toerisme.

advertentie

Santiago bij nachtFoto: Javmoraga CC 3.0 Unported no changes made

De hoofdstad Santiago ligt in een centrale vallei tussen de Andes en de Chileense bergketen aan de kust. Het is een kosmopolitische stad met zijn eigen versie van Bond Street - Alonso de Cordova. Santiago heeft een aantal musea, Spaanse koloniale gebouwen en parken en je kunt alles het beste te voet zien. Santiago heeft ook een breed scala aan accommodaties en restaurants. Het Plaza de las Armes vormt het centrum van de stad. Op dit plein vind je verschillende belangrijke gebouwen en andere bezienswaardigheden. Het plein is al heel oud en stamt uit de tijd dat Santiago gesticht werd. Het Nationaal Historisch museum staat aan de noordkant van het Plaza de las Armes. Dit museum beschrijft de geschiedenis van Chili van de precolumbiaanse periode tot de dag van vandaag. De kathedraal vind je aan de westkant van het plein. Het oorspronkelijke gebouw is verwoest door brand, het huidige gebouw stamt uit de tweede helft van de 18e eeuw. De Italiaanse architect Toesca bouwde het stadhuis tussen 1785 en 1790.

advertentie

Valparaiso ChiliFoto: Alex Proimos CC 2.0 Generic no changes made

Valparaíso is de belangrijkste haven van Chili en Viña del Mar is een groene stad van groot toeristische belang. Je kunt hier genieten van mooie stranden en baaien. De bestemming is pittoresk door de vele uitzichtpunten en een interessante architectuur die contrasteert met de moderne gebouwen. De bergrug Cordillera de la Costa komt tot aan de kust en zorgt voor een landschap met veel groen. De goede stedelijke infrastructuur maken deze zustersteden tot een bestemming die het hele jaar door toeristen wordt bezocht.

advertentie

El Colorado ChiliPhoto: Alfredo Cofré CC 2.0 Generic no changes made

Er zijn skigebieden ten oosten van Santiago (Valle Nevado, La Parva, El Colorado). El Colorado is hooggelegen (ongeveer 3000 meter boven de zeespiegel) in de Andes en ligt op nog geen 40 kilometer van Santiago. Het dorp beschikt over meer dan 100 pistes van verschillend niveau die via een groot aantal skiliften bereikt kunnen worden.

advertentie

CHILI LINKS

Advertenties
• Djoser Rondreizen Chili
• Vliegennaar.nl | Vliegtickets Chili
• Hotels Trivago
• Bouw je eigen Chili Rondreis
• Chili verre reizen van ANWB
• Hotels Chili
• Autoverhuur Sunny Cars Chili
• Rondreizen Chili
• Boeken, ook tweedehands, over CHILI bij Bol.com

Nuttige links

Chili Foto's
Dieren in Chili (N)
Reisinformatie Chili (N)
Reisverhaal over Patagonië in Chili en Argentinië (N)
Reisverhaal van Paaseiland met zijn unieke Moai-beelden (N)
Reizendoejezo - Chili (N)
Rondreis Chili (N)
Rondreis door Chili (N)
Startpagina Chili (N)

Bronnen

Asal, S. / Chili

Lannoo.

Caistor, N. / Chili : mensen, politiek, economie, cultuur

Koninklijk Instituut voor de Tropen / Novib.

Castillo-Feliú, G.I. / Culture and customs of Chile

Greenwood Press.

Dwyer, C. / Chile

Chelsea House Publishers.

Filippo, H. / Chili

Elmar.

CIA - World Factbook.

BBC - Country Profiles.

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems