Steden BELARUS

BELARUS   

Basisgegevens
   Officiële landstaalWit-Russisch
   HoofdstadMinsk
   Oppervlakte207.600 km²
   Inwoners9.436.024 (mei 2019)
   MunteenheidWit-Russische roebel (BYR)
   Tijdsverschil+1 (zomer +2)
   Web | Code | Tel..by | BLR | +375

De Hoofdstad van Belarus is Minsk, tevens een toeristische trekpleister van belang. Minsk is deels een oude stad met kathedralen zoals de kathedraal van de Heilige Geest en de kathedraal van Sint Peter en Paul, gebouwd in 1613 en hiermee de oudst overlevende kerk van de stad. Aan de ander kant zijn er overblijfselen van de oude Sovjetarchitectuur zoals de oude ruim opgezette boulevards. Er zijn ook moderne bouwwerken zoals het enorme gebouw van de nationale bibliotheek.

Het kasteel van Mir, vlakbij de gelijknamige plaats is tot Unesco werelderfgoed uitgeroepen. Het kasteel stamt uit de 15e en 16e eeuw en heeft vijf karakteristieke torens met schietgaten. Het stond bekend als het onoverwinnelijke kasteel. Rond 1568 kwam het kasteel in handen van Graaf Radziwil, die het kasteel verbouwde in renaissancestijl. Een paleis van drie verdiepingen werd langs de oostelijke en noordelijke muren van het kasteel gebouwd. Er zijn ook een aantal elementen in barokke stijl aan toegevoegd. het paleis en park in Nesvish ligt niet ver van het Kasteel Mir en werd gebruikt als residentie van de familie Radzivills. Het paleis werd ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Giovanni Bernardoni.

Het Berezinsky Nationaal Park bezit een unieke fauna en flora en is een paradijs voor ornithologen en andere natuurliefhebbers. Het park heeft ook de status van werelderfgoed. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten vogels zoals ooievaars, wielewalen en tapuiten. Verder kun je een boottocht over de rivier de Berezina maken en zijn er tal van bijzondere zoogdieren zoals wolven, elanden en Europese Bizons te zien.

BELARUS LINKS

Advertenties
• Wit-Rusland Vliegtickets.nl
• Hotels Wit-Rusland
• Wit-Rusland Vliegtickets WTC
• Djoser Rondreis Wit-Rusland
• Minsk Vliegtickets Tix.nl
• Transport Wit-Rusland - TTS Quality Logistics B.V

Nuttige links

Campersite Wit-Rusland (N)
Reisinformatie Wit-Rusland (N)
Reizendoejezo – Wit-Rusland (N)
Startpagina Wit-Rusland (N
Schrijf uw artikel over BELARUS

Bronnen

Belarus
Lerner Publications Company

Belarus and Moldova : country studies
Federal Research Division, Library of Congress

Holtbrügge, D. / Weissrussland
Verlag C.H. Beck

Levy, P. / Belarus
Marshall Cavendish

Oost-Europa
The Reader’s Digest

Russia & Belarus
Lonely Planet

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems