Vakantie   
To read about AZERBAIJAN in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalAzerbeidzjaans
   HoofdstadBakoe
   Oppervlakte86.600 kmĀ²
   Inwoners10.002.125 (mei 2019)
   MunteenheidAzerbeidzjaanse manat (AZN)
   Tijdsverschil+5 (zomer +6)
   Web | Code | Tel..az | AZE | +994

Azerbeidzjan Waterval van Lerik Photo:Emin Bashirov Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Het toerisme zou potentieel een belangrijk onderdeel van de Azerbeidzjaanse economie kunnen zijn, wat er is genoeg te zien en te beleven in Azerbeidzjan, met name natuurlijke en culturele attracties. Die kant leek het in de jaren tachtig van de vorige eeuw ook uit te gaan, maar door de oorlog in Nagorno-Karabach liep het toeristische imago van Azerbeidzjan zware schade op. Pas aan het begin van deze eeuw krabbelde het toerisme naar Azerbeidzjan weer op, mede doordat de regering van het land toerisme als topprioriteit heeft uitgeroepen, en mikt dan met name op het hogere segment van de toeristen. De meeste toeristen komen uit Rusland, Turkije, Iran en India.

Azerbeidzjan Bakoe Oude Stad Photo:Khortan Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Belangrijke toeristische hoogtepunten zijn de hoofdstad Bakoe, en dan met name de door de UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen ommuurde binnenstad Icheri Sheker. Bakoe heeft verder nog de 12e eeuwse Kyz-Kalasy toren, de Dhuma moskee met het kledenmuseum en de Synyk Kalah minaret is het oudste gebouw van de stad.

Azerbeidzjan KobustanPhoto:Walter Callens in het publieke domein

Buiten Bakoe trekt Werelderfgoed Kobustan veel bezoekers vanwege de meer dan 10.000 jaar oude rotstekeningen. Vlakbij de grens met Georgië ligt Sheki, een van de oudste steden van Azerbeidzjan, met als belangrijkste attractie het 18e eeuwse zomerpaleis van de Khan. Absheron is een schiereiland met een natuurpark en een aantal 14e eeuwse forten, o.a. de nog in goede staat verkerende forten in Mardkyany, Nardar en Ramana.
Er zijn ca. 250 meren in Azerbeidzjan, een van de mooiste is het meer Gey-Gel, omringd door bosrijke bergen op een hoogte van 1556 meter. Van de ca. 800 moddervulkanen op de wereld. liggen er zo'n 300 in Azerbeidzjan. Rond Bakoe liggen een aantal stranden die druk bezocht worden, evenals de veel disco's en nachtclubs die Bakoe rijk is.

To read about AZERBAIJAN in English - click here

AZERBEIDZJAN LINKS

Advertenties
• Azerbeidzjan Vliegtickets.nl
• Djoser Rondreis Azerbeidzjan
• Azerbeidzjan Vliegtickets Tix.nl
• Hotels Azerbeidzjan
• Transport Azerbeidzjan - TTS Quality Logistics B.V

Nuttige links

Azerbeidzjan Startnederland (N+E)
Telefoongids Azerbeidzjan
Willgoto Azerbeidzjan (N)
Schrijf uw artikel over AZERBEIDZJAN

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt december 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems