Landenweb.nl

NOORWEGEN
Oslo top 5

Noorwegen, het land van de trollen en de vikingen,van de fjorden en de eilanden. Noorwegen is een uitgestrekt land met voor iedereen wat wils. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is een stad van meer dan 1000 jaar oud.
Oslo heeft de perfecte combinatie van natuur en de beleving van het stadse gevoel. De oude gebouwen matchen perfect met de levendigheid en de jonge uitstraling van de stad.
Oslo leent zich uitstekend voor heerlijk een weekendje weg. Wandelend door de stad komt u voldoende mooie bezienswaardigheden tegen. Maar ook met slecht weer, wat het daar nogal eens is, is er een hoop te zien! De stad barst namelijk van de interessante musea. Daarom bij deze de top vijf van dingen die je absoluut niet mag missen als je in Oslo bent!
1. Frognerpark en Vigelandpark
Dit prachtige grote park is de plek voor de bewoners van Oslo om gezellig af te spreken. In het park vind je Vigelandsanlegget, een beeldentuin bestaande uit 212 bronzen en stenen beelden. Dit levenswerk van Gustav Vigenland is iedere dag gratis te bewonderen. Een van de bekendste beelden uit deze tuin is de Monolitten, een zuil van zo'n 17 meter hoog. De route van bijna een kilometer lang waar al deze beelden aan staan is jaarlijks de best bezochte attractie van Oslo!
2. Det Kongelige Slott
Het koninklijk paleis is een van de pronkstukken in de Noorse hoofdstad. In het begin van de 19de eeuw werd dit paleis bewoond door de Zweeds-Noorse koning Karl III. Momenteel woont de huidige koning van Noorwegen er. Iedere zomer is het paleis open voor publiek en kan je met een rondleiding door de mooiste kamers van het koninklijk paleis. De tuin, dat tegenwoordig een stadpark is, is zeker ook het bezoeken waard!
3. Het Vikingmuseum
In dit bijzondere museum leer je alle feiten en fabels over de vikingen, de oorspronkelijke bewoners van Scandinavie. Het museum is gespecialiseerd in de vondsten van vikingschepen. Als je hier op bezoek gaat, komt de oermens in jezelf naar boven! Het museum is iedere dag open.
4. Oslofjord
De Oslofjord is het fjord waar Oslo op gebouwd is. Het fjord is zo'n 110 kilometer lang en het dichtstbevolkte stuk land van Noorwegen. Het fjord is ook een mooi recreatiegebied en de een van de negen plekken waar het klasse 1 wereld-powerboatkampioenschap gehouden wordt.
5. Stadhuis van Oslo
Dit karakterestieke gebouw is erg gemakkelijk te herkennen. Het is volledig gemaakt van rode bakstenen en heeft twee torens. De bouw van dit gebouw startte in 1931, maar omdat de Tweede Wereldoorlog de bouw een tijd stillegde, is het stadhuis pas in 1950 officieel geopend. In het stadhuis zijn prachtige fresco's en sculputeren te zien die gemaakt zijn door verschillende Noorse kunstenaars. In dit stadhuis wordt jaarlijks de Nobelprijs van de vrede uitgereikt.
Reis naar Noorwegen? Norske.nl