Landenweb.nl

NIEUW-ZEELAND
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper huren Nieuw-Zeeland

Veel mensen die Nieuw-Zeeland gaan bezoeken willen het land graag ontdekken per camper. Het land leent zich namelijk perfect voor een camper vakantie. De afstanden tussen de bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland zijn relatief klein, vergeleken met andere landen als Australië, Amerika of Canada.

De wegen zijn goed onderhouden en rustig. Je kan er namelijk in de meeste delen van het land gewoon van A naar B rijden zonder in de file te staan. Alleen rond grote steden als Wellington, Auckland en Christchurch wil het wel eens vastlopen. Dus als je het niet erg vindt om een paar weken in een camper te slapen en je houdt van roadtrippen. Huur dan een camper in Nieuw-Zeeland

Hoe huur je een camper

Maar hoe regel je dat? Er is namelijk zoveel aanbod dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Een belangrijk punt is er een groot verschil zit tussen het laag- en het hoogseizoen. Het aanbod is in het hoogseizoen veel sneller uitverkocht waardoor de prijzen ook vele malen hoger liggen. Dat is logisch want het is de beste reistijd van Nieuw-Zeeland.

Ga je dus in het hoogseizoen naar Nieuw-Zeeland, vanaf eind november tot en met eind februari. Zorg er dan voor dat je op tijd je camper huurt. Hoe eerder je er bij bent hoe groter de kans op een scherpe prijs en ruime keus. Wacht je tot het laatste moment, dan loop je de kans geen camper meer te vinden. 

Verder moet je goed nadenken over wat voor camper je wil huren. Je kan namelijk een klein campertje huren waarin een smal bed zit en een klein mini keukentje. Die zijn natuurlijk goedkoper dan een grote camper met keuken, zit en slaapplekken, wc en douche. Maar als je 5 weken in een camper moet leven, is het ook wel fijn als je wat bewegingsruimte hebt. 

Prijzen voor camper huur

De prijzen verschillen dus ook per seizoen en per camper. Het mag voor zich spreken dat je voor een klein campertje veel minder betaalt dan voor een grote camper met allerlei opties. Hetzelfde geldt voor het hoogseizoen. In dit seizoen vliegen de campers de deur uit omdat er veel toeristen het land bezoeken en ook de Kiwi's zelf vakantie hebben.

Ook hier voor geldt, hoe eerder je gaat zoeken en informeren hoe scherper de prijzen zullen zijn. 

Wat is het verschil tussen wel en niet self contained?

Self contained betekent niet meer dan dat er een apart reservoir is om vuil water op te vangen en een WC aanwezig is in de camper. Deze WC moet ten alle tijden te gebruiken zijn. Dus ook 's nachts als het bed is uitgeklapt. 

Is de camper self contained dan kan je er mee wild kamperen. Dit is iets wat nog steeds mag en kan in Nieuw-Zeeland. In speciaal hier voor aangegeven gebieden of plekken mag je de camper neerzetten en er kamperen. Hou wel altijd goed in de gaten of het mag in het gebied of op de plek waar je wil staan. Het is namelijk niet meer overal toegestaan. 

zonsondergang nieuw zeeland
Rijden in de camper
Wellington