Landenweb.nl

NEPAL
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Nepalees
  Hoofdstad  Kathmandu
  Oppervlakte  147.181 km²
  Inwoners  29.898.368
  (mei 2019)
  Munteenheid  Nepalese roepie
  (NPR)
  Tijdsverschil  +4:45
  Web  ,np
  Code.  NPL
  Tel.  +977

To read about NEPAL in English - click here

Steden NEPAL

Kathmandu

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Hippiewinkel NepalPhoto: Cheryl Marland CC 2.0 Generic no changes made

Toerisme is in steeds toenemender mate een belangrijke bron van inkomsten voor Nepal. Liefhebbers van zowel natuur als cultuur komen in Nepal aan hun trekken. Het toerisme begon in de jaren vijftig aan te trekken, toen het land voor buitenlanders openging en bergbeklimmers als eersten Nepal bezochten. De hippies volgden in de zestiger jaren. Nu bestaat het merendeel van de bezoekers uit fanatieke wandelaars (trekking) en andere natuur en cultuur genieters.

advertentie

Trekking NepalPhoto: Sajan Shakya24 CC 4.0 International no changes made

Maar door de toenemende hoeveelheid chartervluchten en lijndiensten op Kathmandu dreigt echter het gevaar van massatoerisme. De inwoners van Nepal zijn gehecht aan hun waarden en normen en zijn bang voor westerse invloeden. Milieuaspecten spelen ook een rol. Nepal kampt met ernstige gevolgen van ontbossing, vandaar dat de overheid officieel milieuvriendelijk toerisme bevordert.

advertentie

Gezicht op Kathmandu, NepalPhoto: Sharada Prasad CS (CC BY 2.0) no changes made

Kathmandu is de hoofdstad en de grootste stad van Nepal. Toeristen kunnen Kathmandu te voet bekijken, maar ze kunnen ook gebruik maken van openbare bussen voor langere tochten, of een riksja huren in het toeristische centrum van Thamel. Er zijn beroemde bezienswaardigheden in Kathmandu die toeristen niet mogen missen. De Kathmandu Swayambhu is een grote stupa (boeddhistische tempel) die zeer vereerd word in Nepal, en een van de meest heilige boeddhistische plaatsen is in het land. De Stupa biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Pashupatinath is een belangrijke hindoeïstische tempel voor Shiva in de vorm van Heer van Dieren. Je ziet er apen en een heilige grot. De ochtend is een geweldige tijd om te gaan. In de Garden of Dreams kom je tot rust, het is een mooie en rustige ommuurde tuin dicht bij Thamal en het voormalig Koninklijk Paleis. Lees meer op de Kathmandu pagina van Landenweb.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

NEPAL LINKS

Advertenties
• Nepal verre reizen van ANWB
• Nepal Vliegtickets.nl
• Rondreizen Nepal
• Djoser fietsreis - wandel- en fietsreis Nepal
• Hotels Nepal
• Boeken, ook tweedehands, over NEPAL bij Bol.com

Nuttige links

Reisfoto's Nepal
Reisinformatie Nepal (N)
Reizendoejezo – Nepal (N)
Rondreis Nepal (N)