Steden NEPAL

NEPAL   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

In totaal zijn er meer dan 6500 soorten bloemen, planten, struiken en bomen in Nepal te onderscheiden. De vegetatie in Nepal wordt voornamelijk bepaald door de hoogteveschillen. De moerasssige laagvlakte is grotendeels bedekt met oerwouden. Oorspronkelijk was het voorgebergte van de Himalaya bedekt met gemengde bossen, maar het merendeel hiervan is gekapt ten behoeve van de landbouw en de brandstofvoorziening.
Boven een hoogte van 2700 meter groeien alleen naaldbomen, boven een hoogte van 4050 meter is sprake van een alpiene plantengroei.
Door de rijke variatie in het landschap is ook de fauna zeer gevarieerd.
Nepal staat vooral bekend om de grote verscheidenheid aan vogels. Ongeveer 10% van de ons bekende vogelsoorten komen hier voor. Hieronder zijn ooievaars, fazanten, diverse prooivogels(o.a.adelaars, valken en gieren), koekoeken en uilen.

In Nepal leven ook veel zoogdieren, ondermeer olifanten, luipaarden, neushoorns, tijgers, apen, herten. Op grotere hoogten wordt ook de fauna meer en meer alpien, met onder andere wilde schapen, geiten en beren.
Reptielen en insekten zijn ook aanwezig in Nepal, zoals krokodillen, slangen, vlinders, muggen en bijen. In 2002 werd bekendgemaakt Nepal bang is dat het zijn zeldzame rivierdolfijnen kwijtraakt. Door milieuvervuiling en toenemende bevolkingsgroei dreigen de dieren, die in slechts vier rivieren in het land voorkomen, uit te sterven. Een paar jaar geleden zwommen er nog 250 in de Nepalese wateren, nu zijn dat er nog maar honderd. De zeldzame dolfijnen leven in het Kailali district, bijna 500 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu.

NEPAL LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Nepal Vliegtickets.nl
• Rondreis Nepal Kras Reizen
• Djoser fietsreis - wandel- en fietsreis Nepal
• Nepal Vliegtickets WTC
• Rondreizen Nepal
• Hotels Nepal
• Kathmandu Vliegtickets Tix.nl
• Baobab Rondreizen Nepal

Nuttige links

Reisfoto's Nepal
Reisinformatie Nepal (N)
Reizendoejezo – Nepal (N)
Rondreis Nepal (N)
Artikelen en Reisverhalen over NEPAL
  Roman over Nepal Terug naar Nepa..

Bronnen

Encarta Ecyclopedie

Finlay, H / Nepal
Lonely Planet

Nepal
APA

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems