Landenweb.nl

NEDERLAND
Voordelen van op vakantie gaan met de auto

Voordelen van op vakantie gaan met de auto

Er zitten veel voordelen aan een autovakantie. Het is minder vervuilend dan een vliegvakantie, je hoeft niet lang in de rij te staan op het vliegveld en je kunt stoppen waar je maar wil. Dit zijn de grootste voordelen van een autovakantie, of je nu in Nederland blijft of de zon opzoekt in Frankrijk.

Je bent flexibel

Wanneer je de auto pakt naar je vakantiebestemming ben je vrij om te vertrekken wanneer jij maar wilt. Er is geen bus of trein die je moet halen en je hoeft niet 's ochtends vroeg al op Schiphol te staan. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de inchecktijden van je hotel of de openingstijden van de camping. Als je flexibel bent in je vertrekdatum en tijd kun je daarnaast de drukte vermijden, zoals de zwarte zaterdagen. Tenslotte is het prettig dat je op je vakantiebestemming ook over de auto beschikt. Hierdoor hoef je jezelf niet te verdiepen in het openbaar vervoer en bespaar je flink op taxiritjes of autohuur.       

Je kunt veel spullen meenemen

Pak je het vliegtuig? Dan kun je vaak maar één koffer en een stuk handbagage meenemen of je moet flink bijbetalen. Indien je op autovakantie gaat, kun je haast zoveel meenemen als je wil. Zo is er genoeg ruimte voor de kampeerspullen, kleding, de koelbox en nog veel meer. Kom je ruimte tekort? Dan is het eventueel een optie om een dakkoffer aan te schaffen. Dit valt aan te raden als je vaak met de auto op wintersport gaat, maar is ook erg praktisch tijdens andere vakanties. Je wil het natuurlijk niet té bont maken, want je auto heeft een maximaal laadgewicht. Als je de auto te zwaar belaadt kan, beïnvloedt dat het weggedrag negatief. Ook verbruik je meer brandstof. Het maximale laadgewicht staat aangegeven op het kentekenbewijs.

Het reizen zelf is al vakantie

Zodra je de auto instapt is het vakantie. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wil. Zoek bijvoorbeeld een aantal leuke bezienswaardigheden uit die langs je route liggen en die je onderweg kunt bezoeken of strek je benen bij het benzinestation en geniet van een kopje koffie. Ook is het gezellig om met het hele gezin in de auto te zitten, lekker te kletsen en mee te zingen met de radio. Anders dan bij een vliegvakantie draag je wel zelf de verantwoordelijkheid voor het vervoersmiddel. Dit kan stress met zich meebrengen, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Check voor vertrek de autoverzekering en wegenwachtservice om er zeker van te zijn dat je niet voor een vervelende situaties komt te staan.