Steden SPANJE

Populaire bestemmingen SPANJE

Benidorm   
To read about Benidorm in English - click here

Strandvakantie Benidorm

Eind jaren ’50 van de vorige eeuw besloot de burgemeester van Benidorm het geldende bikiniverbod te negeren. Mede door deze maatregel is de Spaanse badplaats sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Zowel jongeren als ouderen genieten jaar in, jaar uit van een vakantie in Benidorm. De stad biedt lange stranden, leuke uitgaansgelegenheden en een veelvoud aan accommodaties.

Benidorm Skyline Foto:Siocaw in het publieke domein

Ligging Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de zuidelijke oostkust van Spanje. Deze kuststrook wordt ook wel de Costa Blanca genoemd. Deze regio is zeer populair onder toeristen die houden van zon, zee en strand. Het klimaat, de natuur en de omgeving zijn daarvoor uitermate geschikt. Op nog geen 50 kilometer ten zuiden van de stad ligt het grotere Alicante. Vanuit Nederland kun je hier rechtstreeks op vliegen, zodat je in een relatieve korte periode in Benidorm zult zijn.

Weer Benidorm

De Costa Blanca is de droogste strandstreek van geheel Europa en daarmee natuurlijk uitermate ideaal voor een zonvakantie. Van dat heerlijke weer kan je vrijwel het gehele jaar genieten, want de temperatuur blijft in Benidorm eigenlijk het hele jaar erg aangenaam. In de zomermaanden kan de temperatuur zelfs oplopen tot in de dertig graden. De bergen in het achterland van de Costa Blanca zorgen ervoor dat het vrijwel nooit regent of stormt in dit deel van Spanje. Ook de temperatuur van de zee blijft het gehele jaar door zeer behaaglijk. Dat maakt dit gebied uitermate geschikt voor een last minute naar Spanje.

Geschiedenis Benidorm

Wapen van BenidormFoto:publiek domein

In het gebied dat we nu Benidorm noemen woonden zo’n 3000 jaar voor Christus al mensen. Ook de oude Romeinen hebben in de baai van Benidorm gebivakkeerd, maar de plaats is nooit een belangrijke stad geworden. Tot vlak na de tweede wereldoorlog bleef het een vrij arm vissersdorpje, maar onder burgemeester Zaragoza groeide de badplaats uit tot een van de best bezochte bestemmingen in heel Europa. Hij lapte het bikiniverbod aan zijn laars en investeerde flink in de toeristische industrie. En dat heeft Benidorm geen windeieren gelegd. In 1977 bezochten om en nabij de twaalf miljoen toeristen de stad en dat record staat tot op de dag van vandaag.

Benidorm bezienswaardigheden

Kerk van San Jaime BenidormFoto:J. Pérez Soriano Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Hoewel de meeste mensen richting Benidorm vliegen om lekker de hele dag op het strand te liggen en te werken aan hun kleurtje, kan men ook een dagje de stad induiken om het een en ander te bekijken. Het absolute hoogtepunt als het gaat om bezienswaardigheden is de kerk van San Jaime, een beschermheilige van de stad, die dateert uit de achttiende eeuw.

Daarnaast is ook park L’Aigüera een klein bezoekje waard. Dit park is ontworpen door Ricardo Bofill, een bekende Spaanse architect, in een neoklassieke stijl. Het is ook voor veel Spanjaarden uit de stad een heerlijk park om een middagje te gaan picknicken of tegen het eind van de middag een glaasje wijn, dan wel bier te nuttigen.

Tips Benidorm

Als je een vakantie in Spanje boekt, kun je van één ding op aan: je hoeft je nooit te vervelen. Zo ook niet in Benidorm. Naast de vele, heerlijke stranden kun je namelijk gemakkelijk de omgeving ontdekken. In de Spaanse binnenlanden zijn er altijd en overal wel idyllische plaatsjes te vinden, waar je kunt genieten van de prachtige natuur, de weelderige rust en de Spaanse gastvrijheid.

Pretpark Terra Mitica Benidorm Foto:Vicreate Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

In en rondom Benidorm is er een aantal pretparken, natuurparken en golfbanen te bezoeken. Mundomar, Terra Mitica, Aqualandia en Terra Natura zijn slechts vier voorbeelden daarvan. Hier kunnen jong en oud hun lol niet op, want ze bieden een breed scala aan vertier. Aan de stranden van Benidorm kan je hier en daar diverse watersporten beoefenen. Denk maar eens aan duiken, snorkelen of zeilen.

Benidorm Levante Strand Foto:Erkan Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Maar uiteindelijk zal vrijwel iedere toerist in Benidorm altijd weer terugkeren naar de populairste trekpleister van de stad: het strand. Benidorm zelf kent 3 grote stranden: het Levante-strand, het Poniënte-strand en strand Mal Pas. Deze stranden zijn vaak erg breed en lang en worden druk bezocht. In de directe omgeving van Benidorm zijn er ook diverse meer afgelegen, rustigere strandjes voor als je iets meer intimiteit en rust verlangt tijdens je welverdiende vakantie.


Artikelen en Reisverhalen over SPANJE
  Alcoy in de provincie Alicante   Andalusië Granada
  Torroella de Montgri en Massis del M..   Achterland Costa Brava Besalu Banyol..
  Kerst in Spanje   Andalusië Sevilla

Schrijf uw artikel over Benidorm

To read about Benidorm in English - click here

Benidorm LINKS

Advertenties
• Benidorm Tui Reizen
• Naar Benidorm met Sunweb
• Hotels Benidorm
• Benidorm Vliegtickets.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Benidorm
• Fietsen in Benidorm


Nuttige links
Telefoongids
Benodorm go 2 Belgie (N)
Benidorm Verzameling (N)
Benidorm Reisstart (N)
Startpagina Benidorm (N)

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems