Landenweb.nl

MALAWI
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels, Chichewa
  Hoofdstad  Lilongwe
  Oppervlakte  118.484 km²
  Inwoners  19,972,972
  (2021)
  Munteenheid  kwacha
  (MWK)
  Tijdsverschil  +1
  Web  .mw
  Code.  MWI
  Tel.  +265

To read about MALAWI in English - click here

Hotels Malawi

Geografie en Landschap

Geografie

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia. Malawi grenst verder aan Mozambique en Tanzania. De oppervlakte van Malawi is 118.480 km². Malawi is daarmee ongeveer 3,5 keer zo groot als Nederland.

advertentie

Malawi Satellietfoto NASAPhoto: Publiek domein

advertentie

Landschap

Malawi is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer. Het Malawimeer ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag. Het Malawimeer ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter. Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambesi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren.

Ten westen van het Malawimeer liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

advertentie

Mount Mulanje, hoogste berg van MalawiPhoto: Africankelli africankelli CC 2.0 Generic no changes made

Klimaat en Weer

Malawi heeft een (sub)tropisch klimaat. In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler. De regentijd valt tussen november en april. In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius.

Planten en Dieren

Planten

De begroeiing van Malawi bestaat uit grassen en bossen. De oevers van de rivieren en het Malawimeer zijn moerasachtig. Er groeien veel bijzondere inheemse bloemen in Malawi. Een voorbeeld daarvan zijn de gladiolen, maar er zijn ook meer dan honderd soorten orchideeën te vinden. Sparren en eucalyptusbomen zijn geplant voor de houtindustrie. Verder komen voor: acacia, apenbroodboom, ceder, koffie, mahonie en teak.

Dieren

Het wild in Malawi leeft voornamelijk in de nationale parken. Het bekendste park is het Liwonde National Park. Hier leven kuddes olifanten en antilopen. In de Shire Rivier baden kuddes nijlpaarden. In het zuiden leven veel luipaarden, jakhalzen en zebra's.

MALAWI LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Rondreis Malawi Zambia en Tanzania
• Hotels Malawi
• Boeken, ook tweedehands, over MALAWI bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Malawi(N)
Malawi informatie - Reizendoejezo (N)
Malawi Startnederland (N+E)
Reisinformatie Malawi (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems