Landenweb.nl

JAVA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Indonesisch
  Hoofdstad  Jakarta
  Oppervlakte  128.297 km²
  Inwoners  152,792,000
  (2019)
  Munteenheid  Indonesische roepia
  (IDR)
  Tijdsverschil  +6
  Web  .id
  Code.  IDN
  Tel.  +62

To read about JAVA in English - click here

Java verre reizen van ANWB

Populaire bestemmingen INDONESIE

BaliJavaSumatra

Vakantie en Bezienswaardigheden

Jakarta, het vroegere Batavia, is de hoofdstad en grootste stad van Indonesië. Het Nationaal Monument staat in het centrum van het Merdeka plein, het centrale park van de stad. Dichtbij het nationale monument is er het Arjuna Wijaya standbeeld en een fontein geïnspireerd door een gedicht van Mahabharata. Andere bezienswaardigheden zijn de Istiqlal-moskee, de kathedraal van Jakarta, en het bevrijdingsmonument.

advertentie

Arjuna Wijaya strijdwagenstandbeeld en fontein in het centrum van JakartaPhoto: Gunawan Kartapranata CC 3.0 Unported no changes made

Toeristische attracties zijn onder andere het Miniatuur Park van Indonesië, de Ragunan dierentuin, de oude stad van Jakarta en het Ancol Dreamland complex bij de baai van Jakarta. De oude stad van Jakarta bevat veel musea, vaak voormalige institutionele gebouwen van het koloniale Batavia. Een aantal van deze musea zijn het Jakarta Historisch Museum ( het voormalig stadhuis van Batavia), het Wayang Museum (een voormalige kerk van Batavia), het Kunst- en Keramiekmuseum (het voormalig gerechtsgebouw van Justitie van Batavia) en het Maritiem Museum (het voormalige Sunda Kelapa magazijn). Verschillende musea liggen in het centrum van Jakarta rond het Merdeka plein.

advertentie

Museum Sejarah Jakarta (ook bekend als Fatahillah Museum en Batavia MuseumPhoto: Edi Wibowo CC 3.0 Unported no changes made

Yogyakarta is de belangrijkste stad in de regio Yogyakarta in Indonesië. Yogyakarta heeft prachtige toeristische bezienswaardigheden die veel toeristen trekken. De kraton ligt in het hart van dehistorische oude stad Yogyakarta en is het paleis van de sultans. De kraton is een kleine ommuurde stad. Het complex dateert uit het midden van de 18e eeuw en heeft zijn eigen markt, winkels, bedrijven, scholen en zelfs een aantal moskeeën. In het centrum van de kraton is het Gouden Paviljoen (Bangsal Kencana). Het paviljoen heeft een prachtig dak met veel details en een aantal grote teak kolommen. Andere interessante zaken zijn onder meer de afzonderlijke ingangen voor mannen en vrouwen. Er spelen regelmatig gamelan orkesten en er zijn schaduw poppenspelen te zien.

advertentie

Gouden Paviljoen (Bangsal Kencana), IndonesiëPhoto: Gunawan Kartapranata CC 3.0 Unported no changes made

De Borobudur is verreweg de beroemdste attractie van Indonesië en ligt dicht bij Yogyakarta. De Borobudur is een boeddhistische stoepa en een tempelcomplex in Midden-Java en dateert uit de 8e eeuw. De Borobudur heeft de status van UNESCO Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische gebouw ter wereld en iedereen zal versteld staan van de schaal van de tempel en de opmerkelijke aandacht voor detail van het bouwwerk. Ook de ligging in het hart van de Kedu vlakte, met machtige actieve vulkanen rondom draagt bij aan het sensationele gevoel dat de meeste bezoekers overweldigd.

advertentie

BorobudurPhoto: Firda diba CC 4.0 International no changes made

advertentie

JAVA LINKS

Advertenties
• Java verre reizen van ANWB
• Java Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Rondreizen Java en Bali
• Java Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over JAVA bij Bol.com

Nuttige links

Duiken en landschap Indonesie Java (N)
Help kansarme kinderen in West-Java (N)
Reisinformatie Java (N)

Bronnen

www.landenweb.nl/indonesie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems