Landenweb.nl

GUAM
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels, Chamorro
  Hoofdstad  Hågatña
  Oppervlakte  545 km²
  Inwoners  171,249
  (2021)
  Munteenheid  Amerikaanse dollar
  (USD)
  Tijdsverschil  +9
  Web  .us .gov .edu .mil .um
  Code.  GU
  Tel.  +1-671

To read about GUAM in English - click here

Hotels Guam

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme werd hard getroffen door de economische crisis in Azië, waardoor veel Japanse toeristen wegbleven. De Zuid-Koreanen bleven weg na een ernstig ongeluk met een Zuid- Koreaans vliegtuig. Normaal gesproken trekt Guam ca. 1 miljoen toeristen per jaar die meer dan een miljard dollar besteden. Van alle eilanden in de Pacific trekt alleen Hawaï meer toeristen. In de toekomst zal het toerisme de kurk moeten zijn waar de economie op gaat drijven. Hieronder worden enige attracties beschreven.

De meest bekende waterval op het eiland Guam is de majestueuze Talofofo waterval. Het park rond de waterval is ideaal voor een picknick of om gewoon te ontspannen. Je kunt een verfrissende duik nemen onder de dertig meter hoge Talofofo waterval. De waterval ligt in de Ugum rivier die toegankelijk is met de auto. Je kunt er wandelen of een ritje met een kabelbaan maken.

Fish Eye Marine Park is een unieke onderwater observatorium. Het is een populaire duikplaats met een verbazingwekkende diversiteit aan zeeleven, die uit meer dan 200 soorten vis bestaat.

Cocos Island is een tropische oase in de Cocos Lagoon 1 mijl van de zuidelijke kust van Guam. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 100 hectare en bestaat uit wit zandstrand in prachtig, turquoise kristalhelder water. Het eiland is onbewoond en wordt gebruikt als een toeristische bestemming. Toeristen maken boottochten naar het eiland en kunnen dolfijnen spotten, duiken, snorkelen, jetskiën en parasailen.

advertentie

GUAM LINKS

Advertenties
• Hotels Guam
• VliegenNaar | Vliegticket Guam
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over GUAM bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Guam (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia

Lonely Planet

Levy, N. / Micronesia handbook

Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems