GUAM   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels, Chamorro
   HoofdstadHågatña
   Oppervlakte545 km²
   Inwoners166.995 (mei 2019)
   MunteenheidAmerikaanse dollar (USD)
   Tijdsverschil+9
   Web | Code | Tel..us .gov .edu .mil .um | GU | +1-671

Vakantie en bezienswaardigheden

Het toerisme werd hard getroffen door de economische crisis in Azië, waardoor veel Japanse toeristen wegbleven. De Zuid-Koreanen bleven weg na een ernstig ongeluk met een Zuid- Koreaans vliegtuig. Normaal gesproken trekt Guam ca. 1 miljoen toeristen per jaar die meer dan een miljard dollar besteden. Van alle eilanden in de Pacific trekt alleen Hawaï meer toeristen. In de toekomst zal het toerisme de kurk moeten zijn waar de economie op gaat drijven. Hieronder worden enige attracties beschreven.

De meest bekende waterval op het eiland Guam is de majestueuze Talofofo waterval. Het park rond de waterval is ideaal voor een picknick of om gewoon te ontspannen. Je kunt een verfrissende duik nemen onder de dertig meter hoge Talofofo waterval. De waterval ligt in de Ugum rivier die toegankelijk is met de auto. Je kunt er wandelen of een ritje met een kabelbaan maken.

Fish Eye Marine Park is een unieke onderwater observatorium. Het is een populaire duikplaats met een verbazingwekkende diversiteit aan zeeleven, die uit meer dan 200 soorten vis bestaat.

Cocos Island is een tropische oase in de Cocos Lagoon 1 mijl van de zuidelijke kust van Guam. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 100 hectare en bestaat uit wit zandstrand in prachtig, turquoise kristalhelder water. Het eiland is onbewoond en wordt gebruikt als een toeristische bestemming. Toeristen maken boottochten naar het eiland en kunnen dolfijnen spotten, duiken, snorkelen, jetskiën en parasailen.

GUAM LINKS

Advertenties
• Guam Vliegtickets.nl
• Hotels Guam
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld

Nuttige links

Reisinformatie Guam (N)
Telefoongids Micronesië
Willgoto Guam (N)
Schrijf uw artikel over GUAM

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia
Lonely Planet

Levy, N. / Micronesia handbook
Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems